Advarsel: Du vasker håret altfor ofte – her er ekspertens tips for å få et perfekt hår

Som et lite barn får man lære seg at man vasker seg fra topp til bunn. Man starter med andre ord med hodet og jobber seg så nedover.

Men er det virkelig en så god idé å vaske håret hver gang man dusjer? Eller skal man la håret hvile fra sjampo og balsam fra tid til annen?

Ifølge luksusfrisør Julien Farel er det mange som gjør en vanlig feil, som gjør at håret faktisk føles verre, skriver The Mirror.

Julien Farel er grunnleggeren av luksussalongen Julien Farel Restore & Spa i New York. Ifølge ham vasker de fleste håret altfor ofte.

Skyller bort naturlige oljer

Det finnes mange ulike hårtyper som alle krever ulike typer pleie, men ifølge Julien Farel trenger man aldri å vaske håret hver dag, selv om man dusjer hver dag.

Ved å vaske håret hver dag, kan man gjøre mer skade enn nytte for håret.

Kilde: Shutterstock

– Bruker man sjampo hver dag fjerner man mange naturlige oljer som kan lede til tørt og sprøtt hår, sier Julien til GQ.

Hver dag er altså ingen god idé, i stedet bør man bare ta fram sjampoflasken to eller maks tre ganger i uken.

Nok med vann

Etter det Julien har erfart så ser han at kundenes hår blir mindre fettete hvis de bruker sjampo sjeldnere, fordi kroppen selv produserer naturlige oljer som holder håret sunt og mykt.

Selv om man har vært på treningssenter og svettet mye, er det nok å skylle det under vann for å bli kvitt eventuelle overflødige oljer i håret.

Kilde: Shutterstock

Bruker man i stedet sjampo blir håret kvitt alle oljer, noe som gjør at kroppen produserer mer, som gjør at håret blir fortere fettete.

Hvor ofte pleier du å vaske håret? Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får denne informasjonen i dag!