Å sove mer kan få deg til å gå ned i vekt – ifølge en fersk studie: «Interessant…»

Vil man kvitte seg med noen kilo velvære, er det hard trening og et strengt kosthold som gjelder til vekten viser positive resultater igjen.

Eller finnes det enklere triks for å gå ned i vekt?

Ifølge en ny amerikansk studie kan man gå ned i vekt ved å sove flere timer per natt, skriver SVT Nyheter.

Kan sovemorgener gjøre underverker på vekten? Det virker slik – i hvert fall hvis man skal tro denne studien.

«Enkel anbefaling»

Deltakerne i studien var alle personer som ikke fikk tilstrekkelig med søvn, som i denne studien ble bestemt til å være færre enn syv timer.

Studien viste at de som økte antall timer søvn også gikk ned i vekt. På to uker gikk deltakerne i snitt ned en halv kilo. Ville man gå ned i samme takt under et helt år, tilsvarer det hele 13 kilo.

– Interessant da de bare fikk en enkel anbefaling. De begynte da å sove lenger enn syv timer, og resultatet ble at de begynte å spise mindre, sier Christian Benedict, førsteamanuensis i nevrovitenskap ved Uppsala universitet i Sverige, til SVT.

Kilde: Shutterstock

Derfor går man ned i vekt

Hvordan har det seg da at man kan gå ned i vekt av å sove, man beveger jo ikke på seg nevneverdig om natten?

Ifølge Christian Benedict øker et hormon som forteller oss at vi ikke trenger å spise når vi sover – noe som selvfølgelig da fører til at vi spiser mindre.

Sover man for få timer, øker nivået av et hormon som sier at vi trenger mat i stedet.

Dessverre er det ikke bare å kaste seg i senga og vente på at kiloene skal falle av en, men det er i alle fall slått fast at riktig antall timer søvn er en del av vektreguleringen.

– Man må huske at disse overvektige ikke fikk nok søvn til å begynne med. Man kan ikke si at «jo lenger jeg sover jo mer går jeg ned». Det er en terskel, og den ligger nok mellom 7-9 timer, sier Christian Benedict til SVT.

Kilde: Shutterstock

Vel, noen timer ekstra søvn skader aldri! Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!