Hestene forsvinner sporløst hver dag – men se nå når «tyven» blir tatt på fersken

Hester er utrolig fascinerende dyr. De kan skape veldig sterke bånd med eierne sine, er lojale, ofte kosete og utrolig intelligente.

Man tenker kanskje ikke så mye på det siste, men det er utrolig hva hestene kan lære seg å gjøre.

Men visste du at de kan opptre som både låsesmeder og kriminelle? Nei, det visste ikke jeg heller – men hesten Mariska kan faktisk håndtere disse kunstformene, for det synes jeg at man kan kalle dem når det er en hest som ligger bak.

Eierne av hestene i stallen der Mariska står lurte på hvordan hestene hadde begynt å komme seg ut av boksene sine – når ingen vaktmester hadde åpnet dem. Var det tyver som prøvde å ta hestene deres?

Hesteverdenens Houdini

Nja, kanskje ikke enda – hestene ble alltid stående i området utenfor.

Noe var imidlertid smart, merkelig og litt mystisk. Dørene til boksene ble jo ikke åpnet av seg selv. Likevel klarte flere hester å komme seg ut – og dette skjedde gang på gang.

Youtube

Til slutt ble det satt opp kameraer for å kunne finne ut hva som egentlig foregikk i stallen. Så innså man det utrolige – hesten Mariska viste seg å være den rene låsesmeden.

Youtube

I klippet (nedenfor) kan du se hvordan den fascinerende hesten først kommer seg ut av sin egen boks – så hjelper vennene sine ut av deres. Jeg har aldri sett maken – og her snakker vi virkelig om hesteverdenens Houdini.

Videoen er sett over 12 millioner ganger – og det er umulig å ikke få et smil om munnen når man ser hvordan den smarte hesten metodisk og rolig åpner port etter port og dør etter dør.

Her snakker vi nok verdens smarteste hest!

For en hest! Snakk om imponerende! Trykk på dele-knappen hvis du er enig, slik at vennene dine også kan se dette!