Det sies at en hest gjemmer seg i dette bildet, men de fleste kan ikke se den – kan du?

Da jeg først hørte at det fantes en hest gjemt i dette bildet, skjønte jeg ikke noen verdens ting. Jeg mener, hvordan kan en hest bare forsvinne og bli oppdaget av ytterst få – mens resten bare kan se en frosk i bildet?

Samtidig ante jeg at det handlet om en illusjon, og det er vel derfor bildet har sirkulert på nettet så lenge. Alle elsker jo utfordringer. Å tvinge seg selv til å tenke brett og kritisk i forhold til ulike løsninger er virkelig perfekt hjernetrim.

Og er det noe dette bildet tilbyr, så er det en mulighet til å bruke hjernen. For selv om det ikke finnes antydninger til hest ved første øyekast, kan jeg love deg at den finnes der et sted.

Wich do you see when you look at this optical illusion?! A frog or a horse or both!? Let us know in the comments! #Opticalillusion #Frogorhorse #Youdecide

Posted by Martin Wheeler Optometrists on Wednesday, October 5, 2016

Bildet som igjen har spredd seg på nettet, er altså hva man kan kalle en optisk illusjon.

Så og si alle ser umiddelbart en frosk på bildet.

häst, groda, illusion
Foto: Facebook

Det få derimot oppdager, er at ytterligere ett dyr gjemmer seg i bildet – en hest. Den er ikke så enkel å finne, og kanskje er det derfor illusjonen har fått så stor spredning på nettet, ved at folk utfordrer hverandre.

Det gjelder å tenke litt annerledes. Som en liten ledetråd kan jeg fortelle at hesten finnes innenfor det merkede området på bildet under.

häst, groda, illusion
Foto: Facebook

Har du ikke funnet hesten enda? Slapp av, du er ikke alene.

En annen ledetråd, som dere kanskje allerede har forstått, er at hele hestens kropp ikke synes på bildet – det vi leter etter er hestens hode og nakke. Her kan du se originalbildet i farge, kanskje det hjelper litt.

häst, groda, illusion
Foto: Facebook

Okei da. For å se hesten må du kikke på bildet fra ulike vinkler.

Hestens hode er nemlig samme som froskens kropp – bare man vrir bildet 90 grader. Ganske heftig tegning, eller hva?

häst, groda, illusion
Foto: Facebook

Er det ikke litt kult hvordan svaret fantes rett foran øynene våres hele tiden, bare at man ikke klarte å se det? Og når man først får øye på hesten – ja, da ser man den plutselig hele tiden!

Vis vennene dine at du er en kløpper når det gjelder utfordringer, og trykk på DELE-knappen for å se om de kan pønske ut svaret like fort som deg.