Utfordringen som forvirrer nordmenn: Klarer du å regne ut svaret på bildet?

Å holde hjernen i god form er minst like viktig for et langt og sunt liv som å holde kroppen i form. Det er jo tross alt hjernen som styrer kroppen og hvis den blir litt sliten, er det sannsynlig at kroppen også blir det.

Derfor pleier jeg å bruke minst en halvtime om dagen på ordentlig hjernetrim. Med hjernetrim mener man ikke måten man anvender hjernen på i arbeidstiden.

Det kan være alt fra kryssord til sudoku til den typen matteoppgave som befinner seg nedenfor. Å anstrenge hjernen på den måten pleier alltid å få meg til å tenke litt klarere etterpå.

I tillegg er det morsomt å utfordre seg selv med ulike tester og utfordringer – man får virkelig fram sitt indre konkurranseinstinkt på den måten!

Hvor mye husker man egentlig av skolematematikken? For de aller fleste av oss slutter vi nesten helt å bruke Pythagoras» læresetning og lignende utregninger i det øyeblikket vi er ferdig med skolen.

Klarer du oppgaven?

Ta oppgaven her nedenfor for eksempel, den minner veldig om de oppgavene man fikk på skolen. Men hvordan står det med matteferdighetene dine i dag?

På bildet nedenfor er det en oppgave som krever at man virkelig tenker tilbake – hvordan var det nå man skulle regne?

Kilde: Youtube

Lyktes du? Det er alt annet enn lett, verken jeg eller kollegene mine klarte oppgaven uten å samarbeide med hverandre.

Her nedenfor kommer svaret.

Forklaring og svar

Steg 1: Her ser vi tre par sko som til sammen blir summen 30. Det vi da kan regne ut er at hvert par sko er verdt 10. 10 + 10 + 10 = 30.

Steg 2: Her har vi ett par sko (10) og to menn som til sammen blir 20. Vi kan da regne ut at hver mann er 5 og får da 5 + 5 + 10 = 20.

Steg 3: Her ser vi én mann (5) og to par bånd som skal bli 13. Siden vi vet at mannen er 5, kan vi regne ut at hvert bånd er 4. Da får vi 4 + 4 + 5 = 13.

Steg 4: Her blir det litt vanskelig. Vi har en sko, en mann med to sko og to bånd samt et bånd.

Da får vi dele skoparet på to som da blir 10 / 2 = 5.

Så skal vi regne ut mannen. Da får vi 5 + 4 + 10 = 19. 5 for mannen, 4 for båndene og 10 for skoene.

Deretter regner vi ut at ett bånd har verdien 2.

Da får vi regnestykket 5 + 19 x 2

Deretter multipliserer vi 19 med 2 og får tallet 38.

Stykket som da skal regnes ut blir da 5 + 38 = 43.

Klarte du det? Gratulerer! Trykk da på dele-knappen og se om vennene dine også lykkes!