Utfordring: Hvor mange M skjuler seg på bildet?

De siste årene har det blitt en trend å nettet å utfordre seg selv og vennene sine med ulike varianter av utfordringer. Det kan handle om alt fra gåter til visuelle illusjoner eller finne svaret på en matteoppgave.

Det er alltid gøy å teste ferdighetene og begrensningene sine på ulike måter. Det har sannsynligvis å gjøre med vårt innebygde konkurranseinstinkt, som er sterkere hos visse folk enn andre, men å klare noe som man velger å sette tennene i – det vil nok de aller fleste.

Det snodige bildet (nedenfor) er ikke noe unntak. Det er en test som er veldig vanskelig – til tross for at selve utfordringen er ganske simpel i utførelsen!

En av de sterkeste minnene jeg har fra skolegangen, er at det alltid ble gøy da læreren tok en pause dra den vanlige undervisningen i lærebøkene og i stedet tilbød noe ekstra. Noen elsket da vi fikk se en film, husker jeg – men mitt favorittidsfordriv var da det var på tide å løse gåter.

Morsom form for hjernetrim

Dette skjedde vanligvis i forbindelse med matteundervisningen. Derfor ble det litt av et høydepunkt for meg. Man kunne sitte og regne addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og slikt, men plutselig tok læreren fram en annen form for utfordring.

Kilde: AF Mil

Ofte handlet det om gåter av forskjellige slag. Det kunne også være at man skulle se på et bilde og finne ut noe spesielt – det varierte selvfølgelig fra gang til gang. I det siste har jeg faktisk startet med ting som dette igjen, og det er en veldig morsom form for hjernetrim som både jeg og mange i min krets setter pris på.

Derfor tenkte jeg at jeg skulle by på en av de siste jeg støtet på. Den er som sagt ganske lett, men ikke altfor enkel. Her er det viktig at øynene og hjernen jobber sammen på en effektiv måte – ellers blir det forbanna vanskelig.

Hvor mange M-er?

Du har bare 10 sekunder på deg til å løse denne utfordringen. Det gjelder å se på et bilde av en haug med W-er, men oppgaven din er å finne ut hvor mange M-er som skjuler seg på bildet.

Jeg ga denne testen til tre av mine slektninger – og ingen svarte riktig på første forsøk. Det blir selvfølgelig lettere hvis man slurver med tidsrommet man får, så pass på å ikke jukse.

Men da setter vi i gang – hvor mange M-er ser du på bildet?

Det var ikke så lett, eller?

Det virker det i hvert fall som det er få som syntes – folk flest sliter med denne gåten!

Nå skal vi straks finne ut om du klarte å finne alle M-ene på bildet.

Her nedenfor er alle M-ene markert i hvitt!

Hvor godt lyktes du?

Riktig svar er altså at det er 9 M-er på bildet!

Fant du flere enn 5? Da gjorde du en kjempejobb! I så fall kan du trykke på dele-knappen, så kan du gi denne morsomme utfordringen videre til vennene dine!