Foto: Newsner

Testen avslører om du er rask i hodet: De fleste nordmenn svarer feil på første forsøk

Å få sette seg ned med ulike hjerneøvelser og utfordringer er noe jeg har begynt å sette pris på jo eldre jeg har blitt.

Hvem vet – kanskje det har å gjøre med at det meste styres av teknologi i dag, og at man da må finne noen nye måter holde hjernen i form på. Jeg tror definitivt at det er bra for oss å sitte nesten daglig med noe som gir en pause fra hverdagen – og lar hjernen jobbe på en litt annen måte.

Denne utfordringen (nedenfor) fikk meg til å tenke en god stund før jeg klarte den!

Gåter, utfordringer, sudoku, kryssord, illusjoner og matteoppgaver er ting som får en til å tenke. Ofte, uavhengig av utfordringen, handler det om å finne detaljer i en større sammenheng – og først når man har funnet den avgjørende puslebiten så finner man fram til løsningen.

Noen ganger må man sitte og tenke veldig lenge, andre ganger får man riktig svar så fort man begynner.

Det avhenger nok til en viss grad på dagsformen, sannsynligvis også litt flaks, men uansett så tror jeg at denne typen tenkning – som man kanskje ikke ellers gjør så mye av i hverdagen – er nyttig for oss.

3 av 10 klarte den

Jeg fant denne testen på nettet tidligere i dag. Den er veldig enkelt designet, men det er veldig viktig å finne fram falkeblikket for å få riktig svar.

På et bilde fylt med en haug av 6-ere er det også et antall 8-ere. Det handler nå om å finne ut hvor mange 8-ere som er på bildet. Du har bare 10 sekunder på deg – og jeg kan garantere at det er vanskeligere enn du tror!

Jeg sendte denne utfordringen til kollegene mine, og bare 3 av 10 kom fram til det riktige antallet 8-ere på første forsøk!

Ok, du har 10 sekunder på deg – hvor mange 8-ere finner du?!

Nå skal vi se om du har rett!

Ifølge det amerikanske nettstedet Brightside får ikke engang halvparten riktig svar – og det ble bekreftet da jeg testet kollegene mine med denne utfordringen!

Det riktige svaret er at det finnes 8 8-ere på bildet! Se nedenfor! Der er 7 8-ere sirklet. Da må man også legge til det store, gule 8-tallet som var med i spørsmålet!

Hadde du rett? Trykk da gjerne på dele-knappen for å utfordre vennene dine!