Test hvor hyggelig du er: Hvor mange av disse 7 høflighetsfrasene pleier du å bruke?

Å vise manerer mot omgivelsene sine kan virke som en selvfølge for de aller fleste av oss, men fra tid til annen man er rundt mennesker blir man minnet på hvor ubehagelige noen mennesker kan være.

Å bli oppfattet som veloppdratt og høflig er imidlertid ingen vanskelig kunst, vanligvis er et par vennlige ord eller fraser nok.

Nedenfor er en liten test med syv høflighetsfraser som får en til å fremstå som hyggelig – hvor mange av dem bruker du?

1. Takk

Et ord som kan virke så enkelt som det blir, uansett om man har fått det på byen eller at noen gir deg salt ved middagsbordet. Et tydelig «takk» er å erkjenne at personen hjalp en og at man setter pris på det.

Vil man være ekstra hyggelig sier man «tusen takk».

2. Er du snill?

En setning man ikke hører så ofte, men som likevel gir et hyggelig inntrykk. kan brukes før og etter et spørsmål.

«Sender du saltet, er du snill» eller «er du snill og sender saltet» er perfekte eksempler på et enkelt spørsmål som nå plutselig høres mye hyggeligere ut.

3. Beklager

Noen ganger støter man på noen på bussen eller i en fullsatt matbutikk. I stedet for å bare haste videre, er det på sin plass med en «unnskyldning», vanskeligere enn det er det ikke.

4. Vær så god

Etter å ha sendt saltet og fått et «takk» i retur, kan man godt koste på seg en «vær så god» og man vil umiddelbart kjenne hvordan stemningen blir enda snillere.

5. Sier personens navn

Når noen andre sier ens navn, føler man seg sett og bekreftet. I tillegg er det en god måte for alle med dårlig navneminne å huske navnet på en ny bekjent.

6. Unnskyld

Et ord mange, i alle fall nordmenn, synes er vanskelig å si. Delvis når man har gjort noe galt i et forhold og virkelig trenger å be om unnskyldning.

Men også ute blant folk, hvis man tilfeldigvis tar noens sitteplass eller søler noe på en annen person.

Det er bare én ting å gjøre: si «beklager».

7. Trenger du hjelp?

Er man veloppdragen og høflig, holder man et lite øye på omgivelsene sine og ser man noen som sliter med noe, tilbyr man sin hjelp. Det kan være alt fra å hjelpe en eldre person over gaten eller vise en person som har gått seg vill hvordan man finner veien.

Hvor mange av disse frasene bruker du? Er det mindre enn halvparten, bør du øve på å være litt hyggeligere!

Trykk på dele-knappen for å få et hyggeligere samfunn!