Oppgave for tredjeklassinger: I hvilken retning kjører skolebussen? Bare 1 av 10 voksne klarer gåten!

Å løse gåter er alltid morsomt. Man får testet evnen sin til å tenke utenfor boksen og man kan sammenligne seg med omgivelsene sine. Alle vil jo føle seg som genier og kunne skryte av ens utmerkede hjernekapasitet.

Dette bildet (nedenfor) er veldig vanskelig – og jeg måtte tenke i flere minutter før jeg klarte å komme med løsningen.

Allerede på barneskolen begynte jeg å syntes det var gøy å løse små utfordringer og gåter. Det var fremfor alt mattelæreren min på ungdomsskolen som ga oss en del av disse. Det var blant annet små illusjoner som skulle løses og vanskelige oppgaver.

Det ble en annen måte å tenke på enn det man opplevde under de vanlige timene, og føltes som et morsomt ekstra øyeblikk som virkelig fikk en engasjert. Det ble som en velkommen pause fra det vanlige skolearbeidet.

Dette har fulgt med meg gjennom årene. Noen ganger trenger man en pause fra hverdagen med kryssord eller noe annet som får en til å anstrenge hjernen en stund. Det kan nok være ekstra nyttig i en tid der teknologi tar seg av det meste for oss.

Alternativ A eller B?

Dette bildet (nedenfor) får nå tusenvis på nettet til å klø seg i hodet. Klarer du å finne ut hvilken retning bussen går – til høyre eller venstre?

Det er viktig å bruke hele hjernekapasiteten sin og tenke litt utenfor boksen! Til tross for at denne utfordringen er for 9-åringer, er den veldig vanskelig! Det er tydeligvis bare 1 av 10 som finner ut hele den korrekte løsningen.

Hvis du ikke lykkes med å komme på svaret, så kommer det nå!

Løsningen er at bussen er på vei mot venstre, altså svar A. Ettersom du ikke ser noen dører på bildet, betyr det at de er på den andre siden – og du vet helt sikkert at dørene alltid er på høyre side i retningen bussen kjører!

Klarte du den? Trykk da på dele-knappen, så kan du spre denne morsomme utfordringen videre til vennene dine!