Kun for genier: Klarer du å løse den vanskelige oppgaven med enkel skolematte?

Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men jeg blir lett litt nostalgisk av å løse utfordringer av ulike slag. Det kan handle om alt fra gåter til helt vanlige matteoppgaver.

Slike ting får meg til å minnes tilbake til barndommen da man enten hadde lekser fra skolen, eller bare satt og gjorde spennende oppgaver i en liten morsom bok som min mormor hadde.

Det fikk meg alltid til å anstrenge hjernen litt ekstra – og det skader jo ikke heller i litt eldre dager!

I dagens samfunn tar datamaskiner og teknologi seg av det meste for oss. Snart trenger vi knapt å tenke selv, men for å sikre at det man har innenfor pannen fortsetter å fungere bra, kan det være nyttig å trene hjernen med jevne mellomrom.

Klarer du å løse matteoppgaven?

Jeg har for å vane å fra tid til annen sette meg ned med ulike oppgaver som stimulerer hjernecellene litt ekstra. Vanligvis handler det om matematikk, men kan også gjelde vanlige gåter eller enklere kryssord.

Men nå tenkte jeg at vi skulle prøve en matteoppgave som kan være litt vanskelig. Her er det viktig å holde oversikt over de matematiske reglene – og hvordan man løser en oppgave ut i fra disse regnemetodene. Hva skal løses først?

Det er helt avgjørende for at du skal lykkes med å løse denne utfordringen!

For å gjøre det lettere byr vi på 3 alternativer! Klarer du det?

Er du sikker på svaret ditt?

Er det mulig å regne fra venstre til høyre på vanlig måte, eller må man begynne et annet sted? Ja, det er det store spørsmålet!

Snart avsløres svaret

Sørg nå for at du tenker deg godt om – så avslører vi svaret under bildet her nedenfor!

Svaret er altså 26!

Etter at man løser parentesene er det så enkelt som å legge sammen tallene 1 og 25.

Hadde du rett? Trykk da på dele-knappen for å by vennene dine på en morsom og nyttig utfordring i dag!