Ikke så lett som du tror: Hvor mange ansikter skjuler seg på bildet?

Når livet er stressende, bør man sette seg ned og ta en pause. Å ta seg tid til et avbrekk er veldig viktig – og selv gjør jeg helst det med en liten utfordring.

Da byr man hjernen på en litt annen form for stimulans enn når man for eksempel sitter fast bak en datamaskin eller foran TV-en. Å anstrenge hjernen er heller aldri dumt og jeg har vansker med å se at man kan få for mye av det der.

I tillegg er det morsomt å utfordre seg selv med ulike tester og utfordringer!

Så snart mine barn og barnebarn kommer innom på besøk for en stund, koker jeg vanligvis en stor kanne med kaffe og så setter vi oss ned med noen utfordringer.

På den ene siden er det morsomt og en god måte å sosialisere på, og på den andre siden får det en til å kvikke opp hjernen!

Shutterstock

Når jeg gjør slike ting på egen hånd, foretrekker jeg kryssord eller sudoku, men noen ganger støter man også på litt merkelige utfordringer som får hjernen til å jobbe for fullt.

Hvor mange ansikter?

Et eksempel på slikt kan være optiske illusjoner. De kan være både spennende og forvirrende, men tidligere denne uken fant jeg en som jeg syntes var herlig. Den er liksom på et passende nivå. Lett i utførelsen, men vanskelig å løse.

Det handler om å finne ut hvor mange ansikter som skjuler seg i et kult bilde.

Vi setter i gang – hvor mange ansikter ser du?

Dette var vel litt ikke så lett?

Denne illusjonen har skapt hete diskusjoner på nettet, og mange er uenige om hva svaret egentlig er.

Selv fant jeg 6 ansikter på første forsøk, men det vanligste svaret – og det som ifølge flere sider anser som korrekt – er 7 ansikter.

Et av de som mange ser ut til å gå glipp av er ansiktet som er i håret til høyre.

Fant du flere enn 4 ansikter på første forsøk? Trykk da på dele-knappen for å sende denne morsomme utfordringen videre til vennene dine!