Den mystiske illusjonen får tusenvis til å rive seg i håret: Hvor mange svarte prikker ser du i bildet?

De ubegripelige og litt mystiske har fascinert mennesker i flere århundre. Å tenke så det knaker for å løse problemer og med entusiasme prøve seg på gåter føles virkelig som noe de fleste er født med.

For mange av oss er det utrolig viktig å vinne når konkurransene drar o gang – og det kan jo også være morsomt å bare teste seg selv fra tid til annen. Konkurranseinstinktet kjenner ofte ingen grenser.

Akkurat synsbedrag og optiske illusjoner er noe som virkelig kan trollbinde og få hjernen til å jobbe i høygir. Da gjelder det å få hodet og øyene til å samarbeide for å løse utfordringen man står ovenfor.

En skikkelig vrien test som florerer på internett er denne illusjonen (nedenfor) som ble laget av Will Kerslake.

Det handler simpelthen om å finne svarte prikker. Mange tror faktisk bildet beveger på seg, men det er helt statisk – og det utfordrer virkelig ens såkalte perifere syn. Det innebærer at når man fokuserer på en viss prikk, så pleier de andre å forsvinne.

Så – hvor mange svarte prikker finner du i bildet? Fasiten kommer lenger ned!

Det er veldig imponerende om du fant så mange som 10 prikker, men riktig svar er hele 12!

Jeg fant selv bare 7, så jeg har absolutt forståelse hvis du ikke fant alle. Et overveiende flertall klarer jo ikke å finne alle prikkene! Sånn som dette er veldig fascinerende!

Trykk på deleknappen hvis du klarte å finne minst 6 prikker, altså halvparten. Da kan du være stolt! Da gir du i tillegg vennene dine en interessant utfordring!