Her er det smarte toalettsetet: Gjenkjenner rumpehullet ditt og analyserer bæsjen din – for helsens skyld

Hva man gjør på badet er kanskje ikke noe man diskuterer med kollegene ved kaffemaskinen, men faktum er at vi alle bæsjer. Seks tonn bæsj går gjennom et menneske i gjennomsnitt i løpet av et liv. Som jo blir en haug med toalettbesøk.

Bæsj er kroppens egen måte å fjerne ting den ikke trenger, og faktisk er det slik at avføringen vår kan si mye om hvordan kroppen har det og hvor godt vi tar vare på den.

Derfor har noen forskere ved Stanford University utviklet et toalett som skal kunne gjenkjenne rumpehullet ditt og analysere avføringen din for å lese av helsen din, skriver nettstedet Vice.

Kilde: Shutterstock

Anusen din er akkurat som fingeravtrykkene dine, helt unikt akkurat for deg. Derfor har en gruppe forskere ved det prestisjetunge Stanford University i USA utviklet en prototype for et toalett som skal kunne lære å gjenkjenne anusen din.

Kilde: Nature

Gjenkjenner anusen din

Forskningsrapporten er publisert i tidsskriftet Nature og handler om å analysere en persons avføring for å kunne forbedre personens helse.

Så hvordan fungerer toalettet?

Forskningsgruppens prototype går ut på at et kamera installeres inne i toalettet, og via kunstig intelligens lærer kameraet å gjenkjenne akkurat din anus.

Kilde: Nature

Det som havner på toalettet blir så analysert av ekstra kameraer og sensorer. Disse sensorene måler blant annet fastheten og næringsinnholdet i avføringen. Når tilstrekkelig mye bæsjdata er samlet inn, kan bæsjeren få en oversikt over helsen sin.

Holder styr på bæsjfrekvensen

Sensorene holder også styr på hvor ofte man går på do, da det også er viktig å gå på do regelmessig.

Toalettet skal også kunne analysere urin, da gjennom to høyhastighetskameraer som måler utstrømmingen av urin.

I tillegg er toalettet utstyrt med remser i toalettsetet som skal analysere urinen som treffer remsene.

Kilde: Nature

Det er foreløpig ikke klart om toalettet skal produseres i stor skala.

Hva synes du om dette? God idé eller bare ekkelt?

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får en sjanse til å lese om dette.