Ungdommer kaster gjørme på politibil – men politiets steinharde svar lærer snørrungene en lekse for livet

Å gjøre dumme ting hører til ungdommen, det er sannsynligvis der utrykket »ung og dum» kommer fra. Man har kroppen full av hormoner, og man kan lett falle for gruppepress – det er rett og slett ikke en dans på roser å være tenåring.

Men det viktigste er at man lærer av sine feil og dumheter, slik at man ikke gjentar dem igjen. For å lære leksene kan det hende man trenger litt veiledning fra voksenverden.

Det fikk to engelske 16-åringer oppleve da de kastet gjørme på en forbipasserende politibil, skriver britiske Metro.

Det var en søndag kveld da de to småkjeltringene, begge 16 år gamle, tok på røverhatter og kastet gjørme på en politibil.

Tok med tannbørster

For politiet i bilen var det ingen store problemer å ta seg av de to bilene og ta dem tilbake til den lokale politistasjonen i Peterlee, Sunderland.

Men i stedet for å utarbeide en politianmeldelse om forstyrrende offentlig orden og følge loven direkte, valgte politiet å dele ut en helt annen straff.

Politiet ringte guttenes foreldre og fortalte dem hva som hadde skjedd. Foreldrene måtte da komme til politistasjonen med tannbørster, som guttene da fikk bruke til å vaske stasjonens politibil.

Kilde: Twitter

»Fikk tenke over rampestreken»

Politiet la deretter ut et bilde av de nå rensede kjøretøyene, som ble møtt med jubel fra byens innbyggere.

– Å kaste ting på biler kan få reelle konsekvenser. Dette er en mulighet for disse guttene å ta konsekvensene av sine handlinger, men også en mulighet for politiet vårt til å snakke litt med guttene og prøve å styre dem i riktig retning, sier konstabel Emma Kay til Metro.

Foreldrene til guttene hyllet politiets beslutning og er takknemlige for at politiet fikk sjansen til å prøve å rette på dem.

Disse gutten lærte sannsynligvis en lekse for livet – de vil ikke kaste ting på politibiler igjen!

Trykk nå på deleknappen for å hylle politiets arbeid!