Foto: Etsy

Nye «trenden» i 2021 er strikkede tamponger – som også kan gjenbrukes

Som mennesker er det mange ting som er helt naturlige. Man tisser, bæsjer – og halvparten av oss menstruerer en gang i måneden. Som kvinne kan man velge mellom forskjellige typer menstruasjonsbeskyttelser, men tamponger er blant de vanligste.

Da vi nå for tiden lever i en tid der miljøtenkning virkelig er på dagsordenen. Uansett hva man kjøper, er det nesten alltid et mer miljøvennlig valg. Nå gjelder dette også hygieneartikler, som tamponger.

På nettet selges nå strikkede tamponger, som kan gjenbrukes, skriver Viral Thread. De kan kjøpes på kjøps- og salgssiden Etsy – men det er ikke helt risikofritt å kjøpe strikkede tamponger.

Kilde: Etsy

Bra for miljøet – dårlig for kroppen

Poenget med strikkede tamponger er at de kan gjenbrukes, noe som er bedre for miljøet enn å bruke vanlige tamponger som kastes etter bruk.

Kilde: Etsy

Men leger advarer nå mot å bruke strikkede tamponger. De kan nemlig skade kroppen på flere måter, blant annet ved å skape irritasjon og infeksjoner i magen. I verste fall kan det forårsake en forgiftning, ifølge Viral Thread.

«Absolutt ikke noe vi anbefaler»

Leila Frodsham er gynekolog og talsperson ved Royal College of Obstetricians and Gynecologists advarer fordi man vet ikke så mye om strikkede tamponger enda.

Kilde: Etsy

– Det her er absolutt ikke noe vi anbefaler. De har ikke blitt testet i det hele tatt og kan virkelig skade kvinner. Man vet ikke hvordan de skal rengjøres ordentlig for å unngå bakterievekst i tampongen og i vaginaen, noe som kan føre til forgiftning, sier Leila Frodsham til Viral Thread.

Kilde: Etsy

Ikke alle trender er virkelig gode trender. Trykk nå på dele-knappen, slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!