Forskernes konklusjon: Godtegriser er smartere og sunnere

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er en skikkelig godtegris!

Hvis det er noe jeg kaller livskvalitet så er det å krype opp i sofaen, ta et varmt pledd rundt kroppen og ta meg en stor pose med smågodt. Jeg blir varm om hjertet bare av å tenke på det.

Jeg foretrekker en mix av alt når det kommer til godteri. Sjokolade er så klart en favoritt, men også søtt, surt og salt går ned. Litt av hvert pleier å være perfekt – og selv om jeg først og fremst unner meg sånt i helgene, så synes jeg at det er noe man kan fortjene også i hverdagen av og til.

Nå kommer dessuten nyheter som tyder på at det heller ikke er noe å bekymre seg for!

Foto: Flickr

Det er i en studie fra Louisiana State University, som har kommet frem til den uventede konklusjonen om at mennesker som regelmessig konsumerer godteri pleier å ha smalere midje, veie mindre og ha en lavere BMI (body mass index) enn de som ikke er godtegriser, ifølge LiveScience.

Ingen god slankekur

Sjokolade- og godiselskere har i tillegg , ifølge rapporten, 14 prosent mindre risiko for å bli rammet av økt blodtrykk. Omtrent samme prognose gjelder hjerte- og karrsykdommer – til fordel for godtegrisene.

Foto: Libreshot

Det skal dog nevnes at godterispising ikke på noen måte hjelper en med å gå ned i vekt. Ifølge forskerne henger nemlig de uventede resultatene sammen med at mennesker som regelmessig spiser sukkerprodukter trener og mosjonerer betydelig mer for å kompensere for kaloriinntaket sitt.

De er generelt smartere med tanke på helsen enkelt og greit – og mer bevisst på hva kroppen trenger for å ha det bra.

Foto: Pexels

 «Kan bli helseproblem»

Crol O’Neil som har jobbet med studien, forteller at 15 000 personer deltok i undersøkelsen. I snitt spiste de veldig lite godis – drøyt 38 gram om dagen – og så lenge sukkerinntaket ligger på et relativt lavt nivå, så er det ikke direkte skadelig for kroppen, anser Katherine Tallmadge, kostholdsspesialist og talsperson for American Dietetic Association.

– Godteri kan føre til helseproblemer, men ikke når det ligger på et såpass lavt nivå, sier hun ifølge LiveScience.

Som godtegris synes jeg dette var fantastiske nyheter! Trykk på deleknappen hvis du er enig, så vi kan bidra til å spre denne viktige informasjonen!