Forskere: Ikke engang 25 kopper kaffe om dagen er farlig for helsen

Få ting er like godt som dagens første kaffekopp. Den er rykende fersk og lukter så fantastisk som bare kaffe om morgenen kan gjøre.

Men hvor mye kaffe kan man drikke før det blir helsefarlig?

Ifølge en ny studie så kan man drikke så mange som 25 kopper om dagen, uten å øke risikoen for hjerteinfarkt, skriver CNN.

Det forskes stadig på hvilke effekter kaffe har på oss mennesker. De fleste av oss er nok enig om at kaffe gir en ekstra boost på morgenene når man er trøtt. Noe annet de fleste er enig om er at for mye kaffe ikke er bra for kroppen – frem til nå.

Kan drikke litervis med kaffe – hver dag

En studie utført ved Queen Mary University i London viser nå at man kan drikke litervis med kaffe hver dag uten å risikere helsen.

Studien omfattet over 8 000 personer og deltakere delt inn i tre grupper basert på hvor mye kaffe de drakk.

Den første gruppen inneholdt de som drakk én kopp eller mindre per dag, den andre gruppen drakk mellom én og tre kopper per dag, mens man i den tredje gruppen hadde deltakere som drakk opptil hele 25 kopper kaffe om dagen.

Bildkälla: Wikimedia Commons

”Påvirker ikke inte blodkarene”

Tidligere har man uroet seg over at for mye kaffe kan skape problemer for blodkarene og på sikt lede til et hjerteinfarkt, men ifølge Kenneth Fung, som ledet studien, finnes det ingen sammenheng.

– Det vi så i studien var at de som drakk flere enn tre kopper kaffe om dagen ikke påvirket blodkarene mer enn de som bare drakk én kopp kaffe om dagen. Det man kan ta med seg er at kaffe absolutt kan være en del av en sunn livsstil, sier Fung til CNN.

For en drøm for oss nordmenn som nesten er verdensmestere i kaffedrikking!

Trykk på deleknappen slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!