Foto: Shutterstock

Legenes advarsel: Derfor skal du slutte å bruke toalettpapir

Bruker du vanlig toalettpapir?

Ja, da er du en av mange, mange nordmenn som er skyldige i den feilen. I alle fall er det det en rekke leger mener at man faktisk gjør.

Vanlig, tørt toalettpapir kan etterlate avføringsrester eller skape irritasjon i analen, skriver The Mirror.

Nå advarer eksperter mot bruk av vanlig toalettpapir, melder avisen. Det utrolig vanlige produktet gjør ikke en god nok jobb med å kvitte seg med all avføring etter at man har bæsjet, mener de.

Overdreven tørking kan skape problemer

I tillegg har utviklingen i bransjen ikke gått fremover spesielt mye i det siste.

Kilde: Wikimedia Commons

I land som Japan, Hellas og Italia brukes bidéer i stor grad, noe som fører til at rengjøringen i baken blir mer komplett – men her henger mange andre land etter. Blant annet USA og Norge.

Legene mener også at overdreven hard tørking kan forårsake helseproblemer som analskader, kløe og urinveisinfeksjon. På sikt kan det også øke risikoen for å utvikle hemoroider, skriver The Mirror.

Kilde: Flickr

Selv om det kan høres absurd ut, har amerikanske kjendiser som Will Smith og Terrence Howard åpent tatt til orde for bruk av våtservietter i baken. Førstnevnte har til og med kalt prosedyren for »spesielt og utrolig».

Millioner med skitten anus

Ifølge nettstedet Tonic har 90 prosent av husstandene i Japan, Hellas og Italia sin egen bidé – men å finne en i et norsk eller amerikansk hjem er svært uvanlig. Spørsmålet nå er om man bør vurdere å investere i en. Ifølge eksperter er svaret ja da det skal lette »rengjøringen» i baken. Spesielt etter å ha gjort en »nummer to».

Kilde: PxHere

Rose George, som skrev boken The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters, forteller Tonic at toalettpapir ikke fjerner avføringsrester godt nok.

«Jeg synes det er utrolig at millioner av mennesker går rundt med skitten anus mens folk tror de er rene. Toalettpapir beveger seg rundt dritten, men blir ikke kvitt det».

Kilde: Shutterstock

Så slutt å bruke toalettpapir med en gang og invester i våtservietter i stedet – det mener i hvert fall ekspertisen på feltet! Trykk nå på deleknappen for å spre denne viktige informasjonen!