Kommunen nekter å gi Ted byggetillatelse for garasje – men hans frekke svar får hele byen til å le høyt

Å forholde seg til fylker, kommuner og andre byråkratier kan være noe av det mest utmattende som finnes. All kommunikasjon er skrevet på merkelig og kjedelig norsk som nesten er umulig å forstå – for ikke å snakke om ventetidene.

Har man fortsatt krefter til å vente og holde på, er det fortsatt ikke sikkert man får det som man vil.

Det var akkurat det som skjedde med amerikaneren Ted Pelkey da kommunen nektet ham byggetillatelse for en ny garasje. Da bestemte han seg for å ta en grufull hevn, skriver Burlington Free Press.

For over ti år siden søkte Ted Pelkey, bosatt i Swanton i det nordlige USA, om byggetillatelse for å bygge en garasje på eiendommen hans.

Ted har et eget firma som foreløpig er drevet fra et lokalt sted inne i byen, men da han ville utvide virksomheten og bytte et nytt lokale, satte kommunen stopp.

Gigantisk «fuck you»-finger

Teds søknader oppfylte ifølge kommunen ikke de kravene som krevdes for å få byggetillatelse.
– Det tar jo aldri slutt, de kjører virkelig over oss. Det er jo ikke en stor forretning jeg ønsker å åpne, selskapet vårt er fortsatt ganske lite, sier Ted til Burlington Free Press.

For å gi uttrykk for sin enorme skuffelse over kommunen, valgte Ted å reise et monument «til ære for kommunen» – en gigantisk langfinger rettet mot byen fra Teds tomt.

Så dyr er fingeren

Kreasjonen kommer fra en trebit som veide over 300 kilo fra begynnelsen og skal ha kostet Ted rundt 4 000 dollar, noe som tilsvarer rundt 40 000 norske kroner.

Til tross for at det kostet mye tid og penger for Ted, må han ha vært glad da han endelig fikk heise opp kunstverket sitt.

Betraktes som kunst

Hva kommunen mener om Teds påfunn er ikke så vanskelig å finne ut av, men til deres store irritasjon kan de ikke gjøre noe med skulpturen. Delvis fordi den står på Teds tomt og på grunn av den juridisk sett betraktes som kunst.

Byens innbyggere, i mot setning til kommunen, ser ut til å synes Teds handling er morsom og det er allerede opprettet en gruppe på Facebook der de hyller Ted og går ganske hardt ut mot kommunen i sine kommentarer.

Jeg synes det er helt riktig av Ted å vise hva han synes – det er også veldig morsomt!

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også kan se denne rare spøken!