Forskning: Øyenstikkerhunnene spiller døde – for å unngå å ha sex med partneren sin

Hva er din beste unnskyldning for å unngå å være intim med partneren din?

Hodepine? En forestående forkjølelse? Mye å tenke på? Vi har nok alle vært der – til tross for et lykkelig forhold, har man noen ganger ikke lyst til å kose eller ha sex. Det er selvfølgelig helt naturlig, men å være rett på sak og helt ærlig kan kanskje være akseptabelt.

En hvit løgn løser derimot ofte problemet.

Øyenstikkere tar det imidlertid et steg lengre – ved å forfalske sin egen død, skriver Shared.

Bilde: Flcikr

Det er forskeren Rassim Khelifa fra University of Zürich, som har kommet fram til den morsomme og forbløffende oppdagelsen. Det er jo faktisk så forbanna morsomt at øyenstikkerhunnene tar det så langt som å spille død for å unngå et intimt øyeblikk med partneren sin, noe New Scientist også har skrevet om.

Dør – men gjenoppstår

Forskeren begynte å legge merke til det hele da han var i Alpene for å samle larver til studiene sine, rapporterer Shared. Khelifa så da at mange øyenstikkere, i forbindelse med at de ble oppsøkt av en potensiell partner, falt i bakken som om de var døde. Hannen fløy da videre – og kort tid etter, da han forsvant, «gjenoppstod» hunnen.

Forskeren ble sjokkert av det han så. Til tross for at han har jobbet med insekter i over 10 år, hadde han aldri lagt merke til denne oppførselen.

Bilde: Wikimedia Commons

Khelifa satte derfor i gang en studie på universitetet. Den inkluderte 31 hunner – og resultatene viste at så mange som 21 av dem (68%) forfalsket sin egen død i forbindelse med at en mann nærmet seg. Samtlige lyktes også med sine forsøk mens de 10 andre valgte å være intime med partneren.

Hunnene blir vanligvis ikke hos hannen etter parring.

Så har mannen eller kjæresten din litt lyst på en koselig kveld når du selv ikke føler for det – prøv taktikken til øyenstikkerne og forfalsk din egen død. Hvem vet – kanskje fungerer det som smurt.

Bare pass på at han ikke får full panikk eller ringer 113 – det ville jo ikke vært så bra. Trykk nå på dele-knappen for å spre dette herlige tipset til vennene dine!