Forskernes konklusjon: Popkorn er sunnere enn frukt og grønt

Pleier du å få angst når du du har trykket i deg enn hel popkornpose alene?

Det kan du slutte med nå – forskere har nemlig kommet fram til at det populære maistilhugget er like nyttig som en del frukt og grønt, skriver CBS News.

Det gjelder dog å la være og dynke de poppede kornene i salt og smør!

Det er nok mange av oss som får en litt dårlig følelse i kroppen når man har vært på kino og trykket i seg en hel popkornpose. Da kommer dette til å være gledelige nyheter – forskere ha altså kommet fram til at den gode maissnacksen er fullspekket med fordeler og i mange tilfelle like sunt som en del frukt og grønt.

Inneholder nyttige antioksidanter

Det er amerikanske forskere ved University of Scranton i Pennsylvania som har kommet fram til den mildt sagt gode nyheten – i hvert fall for alle oss popkornentusiaster. Man har til og med studert grundig den populære snacksen og kommet til den konklusjonen at det inneholder flere stoffer som er bra for osss, melder ACS.

Pixabay

En porsjon popkorn skal faktisk bidra til hele 70 prosent av det anbefalte inntaket av fullkorn for en dag, skriver avisen Allas, ifølge Nyheter24. De små kornene er dessuten fulle av sunne antioksidanter. Blant annet polyfenol som bidrar til å redusere kroppens kolesterolnivå.

Pixnio

Når polyfenol blandes med vann så forsvinner det meste av antioksidantenes egenskaper – og fordi popkorn bare inneholder 4 prosent vann er det en av de absolutt beste kildene til denne superingrediensen mener forskerne.

Skallet er det aller sunneste

Mange frukter og grønnsaker har også nyttige antioksidanter – men også mye vann. Det fører dessverre til at de da ikke kan gjøre like stor nytte for seg, da de helsepositive egenskapene i større grad «skilles ut».

Den sunneste delen av popkornet er dessverre det ikke altfor elskede skallet – dere vet det som gjerne sniker seg inn og sitter fast mellom tennene. Det er først og fremst i skallet at man finner den høye konsentrasjonen av fiber og antioksidanter skriver CBS.

Pexels

Vil man kunne dra nytte av maissnacksens positive helseeffekter skal man dessuten sørge for at det ikke brukes for mye smør eller salt. Helst skal du spise det naturlig etter at å ha poppet dem selv i en kasserolle. Vanlig mikropopkron inneholder nemlig en hel del usunne tilsetningsstoffer.

Men det var vel likevel skikkelig gode nyheter? Det synes hvert fall jeg!

Elsker du også popkorn? Trykk da på deleknappen, slik at også vennene dine kan få med seg denne fantastiske informasjonen!