Forskernes konklusjon: Godterielskere lever lenger

Her i Norge har vi vokst opp med vårt kjære lørdagsgodteri.

Som barn ventet man hele uken på den etterlengtede lørdagen da man endelig fikk stappe i seg karameller, lakrisbåter, sure føtter, utrolige mengder pastillesker og klassiske krokodiller.

Men hvordan er det egentlig – er godterielskere mindre sunne enn de som takker nei til snop? Ifølge en studie ved Louisiana State University, som inkluderte 15 000 personer, er godterispisere faktisk sunnere, skriver nettsiden Glamour.

Bilde: Shutterstock

Godterielskere slankere

I undersøkelsen fant man, noe uventet, at personer som regelmessig spiser søtsaker har en tendens til å ha smalere midje, veie mindre og ha en lavere BMI (body mass index) enn de som ikke spiser godteri, ifølge Live Science.

Ifølge studien har godterielskere også hele 14 prosent mindre sannsynlighet for å lide av høyt blodtrykk, hjerneslag og hjerterelaterte sykdommer.

Bilde: Shutterstock

Ikke bra for slanking

Som nevnt ovenfor inneholder søtsaker mye sukker, som kjent ikke hjelper en å gå ned i vekt hvis man vil det.

Ifølge forskerne som utførte studien kommer studiens resultat trolig mest fra det faktum at de som spiser mye sukker også trener betydelig mer, rett og slett for å kompensere for sitt overskudd av kaloriinntak.

Godterispisere er rett og slett smartere fra et helsemessig synspunkt.

Bilde: Pexels

«Må holdes på et lavt nivå»

Katherine Tallmadge er kostholdsekspert og talskvinne for American Dietetic Association og advarer mot, til tross for resultatene av studien, å stappe i seg søtsaker.

– Godis kan gi helseproblemer, men ikke når det er på et så lavt nivå, sier Katherine Tallmadge ifølge LiveScience.

Bilde: Flickr

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får se dette i dag!