Endelig: Her er de nye bakfullpillene – som får deg til å våkne uthvilt etter sene kvelder

Under sommermånedene blir det en del sene kvelder. Man kan sitte lenge ute og da kan det lett bli noen øl for mye. Som man får føle dagen etter.

Hodepine, kvalme og tretthet er noen av de vanligste symptomene på at man har drukket for mye.

Men nå finnes det en pille som skal kunne kurere fyllesyken, skriver Daily Mail.

Pillen, som har fått det ikke så enkle navnet Myrkl, er utviklet av legemiddelselskapet De Faire Medical, og forbrenner alkoholen før den når leveren.

70 prosent mindre alkohol

Pillen, som er til salgs på nettet, er godkjent for salg i Europa og USA. Studier gjort for å få godkjent pillen viste at de som tok Myrkl to timer før de begynte å drikke hadde 70 prosent mindre alkohol i blodet en time senere, enn de som ikke tok pillen.

https://www.instagram.com/p/Cfbx9XYNBiU/?utm_source=ig_embed&ig_rid=23df050a-2c3a-4484-b053-d483289f93b7

Ifølge selskapet skal pillen hjelpe i opptil tolv timer. Hvordan fungerer det da? Vel, alkohol brytes ned av leveren til acetaldehyd, som igjen produserer eddiksyre inne i kroppen, og det er eddiksyren som gir oss fyllesyke.

Myrkl inneholder bakterier som bryter ned alkoholen til vann og karbondioksid før alkoholen når leveren, noe som motvirker den verste bakrusen.

https://www.instagram.com/p/CfWs70mNwAb/?utm_source=ig_embed&ig_rid=4223934e-5c42-4984-95fd-609430404e79

Det er imidlertid viktig å ta pillen to timer før man begynner å drikke.

Hjelper kun mot moderat drikking

Men. Som med alt her i verden, finnes det en bakside. Pillen fungerer ikke særlig godt for de som har tenkt å drikke seg fulle.

Det pillen gjør er at den rett og slett gjør det litt vanskeligere å bli full.

– Skal du ut og bli full, betyr Myrkl stort sett at det tar lengre tid å bli full og at det da vil koste mer. Det kan imidlertid være til stor fordel for alle som drikker i moderate mengder, sier TV-legen Dr Harper til Daily Mail.

Pillen hjelper heller ikke mot dehydrering eller lavt blodsukker, som også oppstår når man fester for hardt.

Kilde: Myrkl

«Historisk»

Svenske Håkon Magnusson er administrerende direktør i Myrkl og er veldig spent på hvordan den nye pillen vil bli mottatt av allmennheten.

– Dette er første gang i historien at et produkt har vist seg å kunne bryte ned alkohol så raskt. Vårt formål er å hjelpe alle som drikker måtelig til å føle seg best mulig dagen etter. Myrkl er imidlertid ikke designet for at man skal drikke mer enn det som anbefales, sier Magnusson til Daily Mail.

Myrkl kan kjøpes her og koster i overkant av 350 kroner for en pakke med 30 piller.

Kilde: Pixabay

Kjenner du noen som burde prøve dette? Trykk da på dele-knappen slik at de også kan se dette i dag!