Foto: Shutterstock / Wikimedia Commons

Eksperten: Kvinnene bør ta seg av all grilling i sommer – gi mennene fri

Når man tenker på grilling og grillmat, får de fleste av oss sannsynligvis et bilde av en mann, vanligvis i pappa-alderen, som har ansvaret for matlagingen.

Noen steder kan selvfølgelig også kvinnen i husstanden holde øye på glørne, men jeg tror de fleste kan være enige om at det vanligvis er mannen som står der lykkelig og griller.

Imidlertid burde det være omvendt, ifølge matekspert Richard Tellström, skriver nettstedet Baaam.

Mange steder har den nå endelig kommet – grillen!

Det er ikke noe mer fantastisk om sommeren enn lukten av saftig kjøtt som har fått en perfekt overflate. Bare tanken gir en vann i munnen. Mmm!

Kilde: Shutterstock

Overlat grillingen til damene

De fleste er nok også enige om at det er mye mer vanlig at mannen tar seg av grillingen.

Slik bør det imidlertid ikke være, hevder Richard Tellström, som er lektor i måltidskunnskap og ekspert på svensk matkulturhistorie.

Kilde: Wikipedia

Kvinnen er nemlig mer egnet til for å passe på glørne, sier han.

– Generelt er kvinner flinkere til å lage mat enn menn, og det er derfor grilling bør gjøres av kvinner. Det er vanskeligere å grille kjøtt godt enn å lage en god salat, så den som er minst flink til å lage mat, bør gjøre de enkleste oppgavene. Menn bør nok gjøre salaten, sier Richard Tellström til nettstedet Baaam.

Kilde: Pixabay

Han forklarer at grunnen til at det i de fleste tilfeller fortsatt er mannen som står ved grillen, går litt tilbake i historien.

Tatt etter USA

– Dette kan skyldes at grilling ble utført i et slottsmiljø, der kokkene tradisjonelt var menn. Da grillmiddagene ble introdusert på 1950-tallet i Norge etter den amerikanske modellen, ble det amerikanske vertskapet ved grillen også tatt med oss. Det har bidratt sterkt til at grillingen har fått en forbindelse til mennene, som viser fram husholdningens vertskap og underholder gjestene, forteller Richard Tellström, som har vært med i den svenske serien Historieätarna.

Kilde: Pxhere

Han slår fast:

Det er det heteronormative samfunnet som har gjort splittelsen om hvordan hagegrillingen skal gå.

Det er selvsagt opp til alle om de vil følge Tellströms anbefalinger eller ikke, men nå vet du i det minste hvem, ifølge en av Sveriges mest kjente mateksperter, er best egnet for det gloriøse oppdraget i sommer.

Hva synes du om dette? Bør mannen eller kvinnen ta seg av grillingen? Del artikkelen for å fortelle oss hva du synes!