Drømmen kan bli virkelig for alle korte mennesker: Nå kan du bli 30 cm høyere med de nye «periskop-brillene»

Er du selv ganske lav? Eller kjenner du noen som alltid må stå på tå for å kunne se over folkemengden?

Da kan det være skikkelig slitsomt når man havner bak en 2-meterskjempe, men nå er løsningen her!

Oppfinneren Dominic Wilcox har laget de periskopinspirerte brillene «One Foot Taller» som strekker seg cirka 30 centimeter opp i luften – og lar kortere mennesker se over hindrene foran seg.

Brillene legger til 30,5 cm på bærerens normale høyde og fungerer som et periskop da de strekker seg opp i luften og gir et godt overblikk over hva er foran en. Perfekt om man har havnet i en folkemengde eller bak et veldig langt vesen.

Foto: Daily Sun Post/One Foot Taller

”Det fungerer bra”

Dominic Wilcox forteller om inspirasjonen til oppfinnelsen.

– Jeg stod på en konsert da jeg snudde meg og fikk se en liten kvinne danse som kunne ikke se bandet. Det ga meg idéen om å skape en måte for mennesker å se over hinder, slik som mennesker som meg. Det fungerer bra, men å danse med dem kan være en utfordring tror han.

Foto: Daily Sun Post/One Foot Taller

Wilcox utformet designet slik at et mindre speil i selve brillene reflekterer det som det større speilet høyere opp fanger opp.

Det skal gjøre at bæreren får et tydelig bilde av hva som skjer foran. De unike brillene ble vist frem på en utstilling i London der oppfinnere fikk i oppdrag å komme på ekstraordinære løsninger på dagligdagse problemer.

– Kreativitet er viktig ettersom verden har mange ulike utfordringer. Vi trenger mange flere mennesker med kreative idéer for å klare og løse dem, sier Wilcox ifølge The Mirror.

Bild: Daily Sun Post/One Foot Taller

Kjenner du en kort person som hadde hatt bruk for disse? Send da dette til personen på Facebook eller del den videre til dine korte venner!