Dette skjer i kroppen din når du slutter å ha regelmessig sex

Å ha fantastisk sex med noen du liker er helt fantastisk – det kan vi alle skrive under på.

Noen ganger kommer du imidlertid inn i perioder der du ikke er så aktiv på soverommet. Tiden fra forrige partner blir lang.

Foto: Shutterstock

Da er det viktige å finne en partner man kan ha regelmessig sex med, for visste du at det skjer ting med kroppen din om du slutter å ha sex regelmessig?

Derfor er det absolutt verdt å bruke både tid og energi på å finne heten inne på soverommet – selv fra et helsemessig synspunkt. WebMD-nettstedet har, med eksperthjelp, samlet en rekke konsekvenser som kan komme om av å ikke ha regelmessig sex – Her er 6 av de!

Du blir sykere oftere

Når du ikke har hatt sex på en stund, blir immunforsvaret ditt faktisk svekket. Bakterier og virus gjør det lettere å spre seg i kroppen din – og du har dermed økt risiko for å bli syk.

Mer stress og angst

Sex er en fantastisk måte å lindre stress og angst på. Å ligge regelmessig reduserer mengden av hormoner i kroppen. Det kan også gjøre deg mindre irritert.

Vanskeligere å bli seksuelt opphisset

Det høres kanskje rart ut? Men faktum er at det er helt sant. Hvis du ikke har sex regelmessig, så gjør det at mange mennesker har vanskeligere for å bli seksuelt opphisset når det er lenge siden man har hatt sex. Du kan sammenligne det med en form for avvenning.

Man mannen få problemer med ereksjonen sin, og kvinnen kan ha uvanlig vanskelig for å få orgasme. Dette skyldes en redusert produksjon av hormonene som styrer ens seksuelle lyst.

Pxfuel

Følelsene til partneren din varierer

Når man i et forhold vil man ofte ha sex sjeldnere og sjeldnere, kan kjemien i forholdet også blir svekket. Det kan føre til urolige følelser overfor partneren din – og andre mennesker kan snart begynne å virke mer attraktive og spennende enn de har gjort før.

Får mindre selvtillit

Ja, det kommer sannsynligvis ikke som et direkte sjokk – men både selvsikkerheten og selvtillit kan bli påvirket negativt av et tomt sexliv. Det handler rett og slett om å føle seg ønsket – og hvis du ikke er seksuelt aktiv, kan det føre til et dårligere selvbilde. Som nevnt tidligere, kan sex fungere som et spark til ens humør.

Drømmene endres

Mange mennesker opplever at drømmene deres endrer seg når sexlivet ikke er på topp. Mange tror at selv fantasering i søvn blir mer underlig – og i noen tilfeller mer seksuelt. Det hender at folk under inaktive sexperioder våkner midt på natten på grunn av orgasmer fra drømmene.

Se, det er mange fordeler med å ha et aktivt sexliv! Så sørg for å hygge deg i sommer!

Ikke bekymre deg nå, del denne viktige informasjonen med vennene dine!