Bare 1 av 7 klarer å finne den gjemte hunden på bildet – klarer du?

I det siste har utfordringer rundt det å gjennomskue synsbedrag og illusjoner blitt svært populært på internett. Jeg tror det er fordi vi lever i en verden preget av en verden med mye konkurranseinstinkt – og hvem vil ikke være best i noe?

Jeg husker tilbake til skoletiden, for mange år siden, da læreren vår avsluttet mattetimene med at vi fikk sitte 2 og to med gåter. Det var liksom noe annet enn bare tall. Da måtte man tenke litt mer «utenfor boksen» og på en litt annen måte.

Ofte var det en spesiell detalj som var nøkkelen til selve løsningen. Jeg husker at det alltid var litt spenning i klasserommet da det var tid for dette. Så fort man fikk oppgaven sin var det fullt fokus som gjaldt. Alle ville virkelig vinne!

Selv i dag sitter jeg trollbundet med lignende oppgaver. Internett har den siste tiden florert av små gåter og vriene utfordringer. Nylig virker det som om synsbedrag og optiske illusjoner har blitt stadig mer vanlig.

Bare 1 av 7 klarer testen

Dette bildet /nedenfor) har nå fått tusenvis av mennesker på internett til å rive seg i håret. Det forestiller en eldre mann – det klarer nok de fleste å se. Men det gjemmer seg også en hund i bildet. Spørsmålet er om du klarer å finne den?

Tydeligvis (ifølge flere ulike sider hvor utfordringen har blitt publisert) så er det bare 1 av 7 som klarer å gjøre det innen 20 sekunder, så det er åpenbart ikke enkelt!

Klarer du å finne hunden? Hvis ikke, er det noen tips som kan hjelpe. Forsøk å finne de delene av mannens ansikt som ser litt merkelige ut – og ta så utgangspunkt i dem!

Hvis det ikke hjelper så kanskje vi kan være enige om at nesen ser lit rar ut? At også øynene ser litt underlige ut er du nok også enig i. Og hvorfor mangler det noen streker ved det høyre øret hans? Tenk litt på det!

Eller så kommer svaret nedenfor! Men tenk først litt il over om du ikke hadde funnet ut hvor hunden «gjemte seg».

Hunden kommer altså til syne når man snur bildet! Nå skjønner du kanskje hva jeg mener med nesen, øynene og det høyre øret. Alle har en avgjørende rolle i å formen hunden og beina hans.

Trykk på deleknappen hvis du klarte testen, eller send den utfordringen videre til vennene dine. De kan sikkert trenge litt hjernetrim i dag!