Kroppen hans forvandler mat til alkohol – blir full på et stykke sukkerbrød: «Snakker tull og går rundt i sirkler»

Å ta noen øl, noen glass vin eller en whisky etter en lang arbeidsuke kan være veldig hyggelig. Å kjenne at den varme rusen sprer seg som et rolig teppe inne i kroppen er noen ganger akkurat det man trenger.

Selvfølgelig skal man alltid trikke med måte og ikke så pass mye at man blir bakfull dagen etter. Men et par glass i løpet av helgen har man absolutt fortjent.

Det er derimot ikke alle som trenger å drikke alkohol for å bli beruset. 62 år gamle Nick Carson lider av en sjelden sykdom som omdanner karbohydrater til alkohol i kroppen.

– Litt sukker eller karbohydrater kan gjøre meg veldig full, sier Nick til The Mirror.

Sykdommen som Nick lider av kalles Auto brewery syndrome, som betyr at kroppen hans omdanner karbohydrater til alkohol gjennom å gjære inne i magen.

Blir veldig full på et kakestykke

Nick Carson, fra Suffolk, England, må alltid ha med seg et alkometer uansett hvor han går. Han kan nemlig bli litt full når som helst.

Det hele startet for over 20 år siden da Nick ble utsatt for sterke kjemikalier på jobb. Kroppen hans utviklet da sykdommen som gjør ham beruset, uten å drikke alkohol.

I dag driver Nick sitt eget rengjøringsfirma, men det er alt annet enn enkelt når man Auto brewery syndrome.

– Jeg er jo mer eller mindre en ufrivillig alkoholiker fordi denne sykdommen gjør en til det, uansett om man vil det eller ikke, sier Nick til The Mirror.

Det betyr blant annet at Nick kan få ekstremt lyst på for eksempel sukkerbrød, på samme måte som en alkoholiker får lyst på en øl.

Kilde: Wikimedia Commons

«Snakker tull og går rundt»

Nick prøver å unngå karbohydrater i mat så mye som mulig, men noen ganger er det umulig. En liten porsjon er alt som skal til for at Nick skal gå fra å være helt edru til å bli superfull på bare noen få minutter.

– Jeg begynner å snakke tull og går rundt i sirkler. Det er skummelt og noen ganger husker jeg ikke hva jeg har gjort. En gang prøvde jeg å spise litt magre koteletter, men så ble jeg så full at jeg kastet opp og besvimte i stua, sier Nick til The Mirror.

Sammen med sin kone Karen (64) prøver nå å leve et så normalt liv som mulig.

Ønsker å øke bevisstheten

Selv om det er mentalt belastende, kommer ikke Nick til å la sykdommen bremse ham. Å snakke om sykdommen håper Nick å hjelpe flere i hans situasjon.

– Jeg håper å kunne øke bevisstheten rundt denne sykdommen gjennom å snakke om den. Nå som jeg vet litt mer om den er det også lettere å håndtere, jeg prøver å spise så lite karbohydrater og sukker som mulig, sier Nick til The Mirror.

Kilde: Pixabay

Det er bare å ønske Nick lykke til! Trykk på dele-knappen sik at vennene dine også får lese dette i dag!