Konklusjon fra forskere: Kanelboller gjør deg kåt

Det er mange forskjellige faktorer som får oss mennesker til å bli seksuelt opphisset, men det finnes noen konkrete ting som viser seg å være en trigger for mange mennesker.

Dufter er noe som har blitt undersøkt i lang tid, og det har vist seg at visse dufter som lavendel, vanilje og forskjellige tresorter gjør at våre litt skitne sanser våkner.

Men nå finnes det forskning som beviser at vi faktisk blir opphisset av kanelboller.

Velkomsttilbud hos Betsson: Få 100% bonus!

Det er mye rundt våre omgivelser som spiller en rolle for vår seksuelle lyst. Stress, miljø, fysisk velvære, listen kan blir veldig lang. Men noe som spiller en større rolle enn vi tror, er luktesansen vår.

Kanelboller slår alle andre dufter

Vi blir tiltrukket av ulike lukter, og det er veldig individuelt. Men ifølge forskeren Alan R. Hirsch ved avdelingen Smell and Taste Treatment and Reaserch Foundation, på universitetet i Chicago så finnes det dufter som gjør oss kåtere enn andre, ifølge et studie han har utført.

«I studien lot vi deltakerne lukte på forskjellige ting mens de målte strømmen av blod til penis. Det viste seg at lukten av kanelboller fikk mest blod til å strømme til penis, noe som oppstår under seksuell opphisselse når penis blir hard», sier Hirsch i studien.

Foto: Shutterstock

Kvinner mer kresne

Både kvinner og menn var med på studien. Det viste at menn hadde lettere for å bli opphisset enn kvinner, da de fleste dufter økte blodtilførselen til penisen deres.

Men for kvinner var det litt annerledes, for noen av duftene påvirket ikke blodstrømningen deres og noen lukter gjorde faktisk at strømmen av blod ved vaginaen ble mindre.

Foto: Shutterstock

Da er det bare å kaste parfymen og begynne å bake kanelboller!

Trykk nå på deleknappen så vennene dine også kan få med seg denne herlige nyheten!