Han har ikke snakket med familien sin på over 4 år – fordi de smatter for høyt: «Lydene gjør meg rasende»

Tilhører du menneskene som blir rasende hvis noen smatter, spiser litt for høyt, eller raper og gurgler med halsen litt for ofte? Kan det være at du hater folk som plystrer, eller lyden av folk med tett nese som snufser, eller føler irritasjon hvis noen puster tungt i nærheten?

Da kan du tilhøre rundt de 20 prosentene av jordens befolkning som lider av misofoni, som betyr «hat av lyd».

Det ikke så kjente fenomenet kalles også «Selektiv lydfølsomhet». En person med denne diagnosen lider av sterke negative følelsesstrømmer av visse lyder – eller forventningen om at de vil oppstå, som vi rapporterte om for en tid tilbake.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

Nå velger en mann å komme frem som har tatt konsekvensene av denne diagnosen til helt nye nivåer. Derrol Murphy har ikke snakket med familien sin på 4 år på grunn av sitt avsky mot visse lyder.

Det er hovedsakelig lyden av noen som spiser, som denne 41 år gamle mannen ikke takler. Misofonien fører til panikk, gjør ham rasende og skaper en følelse av å ville rømme når de hører irriterende lyder.

Skjermdump alle: Youtube

Derrol Murphy har levd med den diagnosen så lenge han kan huske, men de første årene trodde han bare at han var «gal», skriver The Mirror.

«Små lyder kan gjøre meg rasende»

Nå har han ikke møtt familien sin på 4 år. For det meste på grunn av smatting og lyder som oppstår når de spiser. I stedet tilbringer Derrol mesteparten av tiden sin med kollega og kjæreste Kurt Vin (41). De har vært i stand til å skape et forhold etter at kortene tidlig ble lagt på bordet om misofonien.

Derrol forteller:

«Små lyder kan gjøre meg veldig sint. Folk forstår ikke dette, og det er vanskelig å forklare. Dette har påvirket forholdene mine – både rundt dating og med familien min. Du tar ut sinne på de nærmeste, fordi du forestiller deg at de vil forstå», sier han og forklarer at han egentlig ikke er en aggressiv person i det hele tatt.

«Men lydene gjør meg rasende. Jeg har måttet forlate flere dater bare fordi de tygget høyt. Jeg kan ikke skjule avskyen min. Lysen av fingre mot en plastpose gjør meg også gal. Jeg har ikke vært på kino på 10 år fordi folk da sitter og åpner godteriposer.»

Har nå et «varselsignal»

For at forholdet til kjæresten skal være langvarig, har paret utviklet et slags varselsignal.

Når Kurt tygger, gjøre han det rolig og med munnen lukket. Han spiste med munnen åpen på vår første date, og da trodde jeg aldri dette ville fungere, så jeg måtte fortelle det med en gang. Så nå roper Kurt til meg for at jeg skal rekke å dekke til ørene mine (som et varsel), og jeg kan da forberede meg. Misofonien førte til at mitt forrige forhold ble slutt, så det at Kurt er så forståelig betyr utrolig mye.

Mange sier at de forstår, men Kurt trenger bare å se på meg, så merker han om det er noen lyd som plager meg.»

Ifølge en studie fra Newcastle University i 2014, kan så mange som 20% av jordens befolkning ha tendenser til å lide av denne diagnosen.

Kjenner du noen som alltid ergrer seg over urovekkende lyder? Tagg personen på Facebook, eller del denne interessante artikkelen med vennene dine!