Kilde: Wikimedia Commons

Ekspertens advarsel i sommervarmen: Slutt å sole kjønnsorganene

Sommeren er her for fullt og strendene vil snart bli fylt av solelskende og badende nordmenn. Men som vanlig er vi her oppe i nord ganske dårlige til å sole oss, vi blir rett og slett veldig lett solbrent.

Kombinert med at det noen steder har blitt stadig mer populært å sole seg naken, advarer eksperter nå om at du virkelig må ta vare på deg selv i sommersolen.

Ellers kan det gå galt.

Å smøre seg selv med solkrem når man legger seg på stranden er alltid like viktig, men ifølge lege Sarah Walsh glemmer mange å smøre de delene de vanligvis dekker til, nemlig kjønnsorganene.

Skape stort ubehag

Det er for britiske Metro at Sarah Walsh, en gynekolog og grunnlegger av sitt eget kondommerke, snakker om farene med å eksponere kjønnsorganene for solen i overdreven grad.

I tillegg til å virkelig gjøre vondt, kan brenning av kjønnsorganene i solen føre til problemer.

– Unngå sex hvis du brenner deg selv. Det kan føles opplagt, men det må fortsatt sies. Sex med brente kjønnsorganer skader veldig, invester i å lege huden sammen i stedet.

Kilde: Wikimedia Commons

Hvordan lege solbrente kjønnsorganer

Hvordan leger dere best sammen? Her er Sarah Walshs beste tips.

Det viktigste er å unngå parfymerte kremer eller de som inneholder kjemikalier.

– Det kommer ikke til å hjelpe. Naturlige produkter er best, som aloe vera for eksempel, det kjøler ned godt, sier Sarah Walsh til Metro.

I tillegg bør man bruke luftige undertøy slik at huden kan puste.

– Bruk absolutt ikke jeans eller andre tykke materialer, det kan skape friksjon som brenner ytterligere, sier Sarah Walsh til Metro.

Drikk rikelig med vann, er alltid et godt råd. Men hvis man brenner seg, hjelper det å drikke mye, fordi huden absorberer væsken og hjelper brenningen med å gro raskere.

– Å virkelig bli solbrent kan bety at man mister mye væske, spesielt hvis man brenner sine delikate områder. Bruk absolutt ikke is på kjønnsorganene hvis du brenner deg, men helst kaldt vann, sier Sarah Walsh til Metro.

Kilde: Pixabay

Da vet du hva du skal gjøre hvis du soler deg litt for mye!

Trykk nå på deleknappen slik at nudistvennene dine får denne viktige informasjonen!