Viktig: La aldri et glass vann stå ved siden av sengen over natten

Å drikke rikelig med vann hver dag er viktig av flere grunner. Vann hjelper huden vår til ikke å bli tørr, det hjelper kroppen med å opprettholde riktig temperatur, gjør tarmene sunnere og gjør det lettere for kroppen å holde infeksjoner borte.

I tillegg er vann en utmerket tørsteslukker!

Det er veldig vanlig å ha et glass vann på nattbordet. På den måten har man alltid vann like ved seg om en våkner og er litt tørst.

Men er det smart å ha vann ved sengen stående over natten? Her er fem grunner til å stoppe med det – og de er viktigere enn du tror.

1. Du får smuss i vannet

Hvis vannet blir liggende, vil det i et glass, over natten, samle seg støv og andre ting som kommer inn i vannglasset.

I verste fall kan fluer og andre, mindre insekter havne i glasset i løpet av natten, noe du kanskje ikke alltid legger merke til når du er trøtt og rekker etter glasset på nattbordet.

2. Vannet kan bli fullt av bakterier

Hvis du tar en slurk vann fra glasset før du legger deg, etterlater munnen din mange bakterier på glasset, som formerer seg i løpet av natten.

Når du deretter drikker det samme vannet om morgenen, får du disse i munnen. Ikke så friskt da, eller hva?

3. Fare for kortslutning

I dag er det veldig vanlig å oppbevare mobilen på nattbordet sammen med vannglasset sitt.

Hvis du i løpet av natten ved et uhell slår ut vannglasset, kan det være farlig med elektronikk i nærheten og mobilen kan fort lide av det.

Foto: Shutterstock

4. Smaker verre om morgenen

Alle som har drukket vann over natten vet at det ikke smaker akkurat det samme som kvelden før.

Dette er fordi karbondioksid absorberes av vannet og endrer pH-verdien. Dette gjør at vannet kan smake litt surere om morgenen. Det er ikke farlig, men kanskje ikke så godt.

5. Det kan svekke søvnen

Å ha et glass vann ved sengen kan være bra hvis du blir tørst over natten, da du ikke trenger å skynde deg på kjøkkenet for å drikke.

Men drikkevann om natten kan selvfølgelig også gjøre at du trenger å tisse, noe som fortsatt betyr at du må stå opp og besøke toalettet om natten.

Har du vanligvis et glass vann på nattbordet? Trykk på DELE-knappen slik at vennene dine kan se det i dag også!