Vanskelige utfordringen – som nesten ingen klarer: Hvor mange firkanter ser du i bildet?

Jeg prøver å starte hver dag med en liten utfordring. Det kan handle om alt fra gåter, en runde sudoku eller et matteproblem. Det gir mer energi til alle dagens oppgaver og gjøremål.

Jeg har tipset flere venninner om dette hverdagsknepet – og de er enig i at det er bra for både kropp og sjel. Det er først og fremst sistnevnte som trenger litt trening når datamaskiner og teknologi gjør det meste for oss om dagen.

Når mine barn og barnebarn kommer på besøk prøver jeg å få dem til å teste en utfordring eller gåte, men det blir sjelden noe av. De er mye mer interessert i TVen eller sitter og trykker på mobilene sine.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

Hvor mange kvadrater?

Det må man jo bare akspetere, vi er alle ulike og har forskjellige interesser – men det er i det minste deilig å ha en daglig rutine som gjør at man har det ekstra bra. Jeg kommer til å fortsette med dette så lenge jeg kan.

Denne litt morsomme oppgaven fant jeg på nettet tidligere denne uke – og jeg synes den er skikkelig vanskelig. Det er tydeligvis slik at nesten ingen klarer den og etter å ha testet den på 5 av vennene mine, så kan jeg bar bekrefte det.

Ingen fikk riktig på første forsøk, noe som heller ikke er overraskende!

Det er da en figur som inneholder et visst antall kvadrarter. Oppgaven er å oppgi hvor mange det er!

Klarer du?

Puzzlesandriddles

Tenk nå etter en ekstra gang, så du ikke overser noen av kvadratene!

Jeg kan garantere deg at svaret er høyere enn man tror ved første øyekast!

Når du har tenkt ferdig, så kommer vi med løsningen under i noen ulike steg basert på hvor store kvadratene er.

Som du sikkert merker så finnes det både store og små!

Puzzlesandriddles

Svaret er altså at det finnes hele 40 kvadrater i figuren!

Klarer du å finne hvert fall 20? Da synes jeg at du har gjort en god jobb! Trykk da på deleknappen for å gi vennene dine en morsom utfordring!