Foto: Twitter

Tenåringsdatterens guttevenn vil sove over – men morens plettfrie svar får nå nettet til å juble høyt

Nå for tiden er det slett ikke tabubelagt, sammenlignet med før, å si at man er homofil. Selvfølgelig kan det være et problem for noen å »komme ut av skapet», men det føles som om det sosiale klimaet har blitt mye mer tillatende og mindre dømmende når det gjelder ulike seksualiteter.

Det er selvfølgelig fantastisk og et stort skritt i riktig retning. Det er absolutt mye mer å gjøre for å forbedre situasjonen for LHBT-personer, men ikke alt kan endres over natten. At vi har kommet såpass langt som vi har gjort i Norge er positivt!

Selv har jeg flere venner som er åpent homofile og det er ingenting jeg tenker på i det hele tatt. Hvorfor skulle man? Vi fortjener alle samme respekt og bli behandlet likt av mennesker rundt oss.

Noen ganger kan det også være nødvendig med humor for å avdramatisere denne typen problemer. Ikke alt kan være blodig alvor hele tiden, og en spøk eller noe lignende kan ofte lette stemningen.

Det var tilfellet for tenåringen Mason Brian Barclay, som nettstedet good.is rapporterte om. Han er åpent homofil og ser ut til å leve et liv han trives med.

Twitter/@maymaybarclay

En av Masons beste venner er en jente som heter Houston. For kort tid siden skulle hun en fredag ha en overnatting hjemme hos foreldrene sine sammen med noen venninner.

«En veldig homofil mann»

Da kom Mason på at han ønsket å bli med – men hva skulle det da skje med den tenkte jentekvelden. For å forsikre seg om at Houstons foreldre godkjente at en gutt på samme alder som datteren deres deltok på overnattingen, bestemte han seg for å sende en SMS til Houstons mor.

Den er skrevet på engelsk, men oversatt blir det slik:

«Hei, fru Shelton. Dette er Mason Brian Barclay, en av Houstons nye bestevenner. Hvis hun nå skal ha venner over på fredag – kunne jeg, en veldig homofil mann, få lov til å delta på overnattingen? Jeg tror at den vanlige oppfatningen bak å kun la folk av samme kjønn delta i overnattinger omhandler den typiske interessen i det motsatte kjønn. I dette tilfellet er jeg ikke interessert i det motsatte kjønn. Takk for din tid og omtanke. Ha en fin kveld!»

Det som nå får tusenvis av mennesker på nettet til å le, er morens svar. Hun var kort og konsis – men med et glimt i øyet. Morens kontring var:

«Mannen min er ganske digg. Bør jeg være bekymret?»

Twitter/@maymaybarclay

«Jeg sprutet kaffe over hele meg da jeg leste morens svar! Fantastisk», skriver en av mange Twitter-brukere som fikk seg en latter av den fantastiske samtalen.

Jeg er enig – morens svar er jo herlig og selvfølgelig måtte Mason få lov til å bli med på overnattingen!

Ikke nøl nå, del hvis du også likte morens svar! Da kan du kanskje også bidra til at så modige personer som Mason blir mer og mer akseptert!