Studier viser: 28 prosent vil at julenissen blir kvinne eller kjønnsnøytral

Nå om dagen er det viktigere enn noensinne å være politisk korrekt. Det finnes naturligvis både fordeler og ulemper med det, men at saker og ting skal være kjønnsnøytralt og ha likestillingsfokus er ganske nytt for mange.

Nylig skrev vi om et britisk forslag som gikk ut på at man skulle bytte navn på julenissen til «julepersonen». Kontroversielt, kan det virke som – men det finnes ganske mange som mener at den mye omtalte julegaveutdeleren burde være noe annet enn en mann.

I alle fall om vi skal tro en omfattende studie fra 2018.

Bild: Shutterstock

I Storbritannia sier man «Father Christmas», i USA er det «Santa Claus» som gjelder – og selv den norske julenissen er tradisjonelt en mann. De siste årene har det vakt mye følelser – noen hevder at nissen bør være kjønnsnøytral eller kvinne.

28% vill endre kjønn på nissen

I lys av denne debatten valgte selskapet  Graphic Springs, ett logotypedesignfirma, å gjennomføre en studie om hvorvidt mennesker kunne tenke seg å omforme nissens stil.

Foto: Facebook

Der spurte de cirka 400 briter og amerikanere – og lot så 4 000 personer å stemme på den nissen de likte mest av variantene som fremkom av studien, skriver CBS Pittsburgh.

Det viste seg at «den moderne nissen» skulle ha tatoveringer, veltrimmet skjegg, trange jeans, sneakers og ikke ha den typisk mannlige utstrålingen. Man kom også frem til at 28 prosent anså at en moderne nisse burde være kjønnsnøytral (17%) eller kvinne (11%).

Foto: Pixabay

Fremdeles synes dog 72 prosent at Father Christmas, Santa Claus eller nissen skulle forbli en mann.

Hva synes du om dette? Skal nissen være mann, kvinne eller kjønnsnøytral? Gi oss gjerne din mening i kommentarfeltet, eller del denne artikkelen videre til vennene dine!