Studie avslører: Kvinner synes menn med ølmage er mye mer sexy enn steinharde muskelmenn

Hva som ser bra ut har alltid vært en omdiskutert tema, så vel kvinner som menn og har også endret seg mye opp gjennom årene.

Før i tiden, for flere hundre år siden, ble en mann ansett som sexy hvis han var ordentlig stor med en enorm mage fordi det ble sett på som en kvittering på at man var rik da.

Spoler man fram i tid til i dag og tar en titt i et motemagasin, er det i stedet store muskler og mangel på underhudsfett som regnes som stilig og sexy.

Men er det faktisk slik at kvinner tenner på muskelmenn med sixpacks?

Nå finnes det nemlig forskning som støtter det motsatte – kvinner tiltrekkes mer av litt rundere menn, skriver nettstedet Viralthread.

Overalt i aviser og på TV ser man i dag tips, triks og knep for hvordan man kan bli så slank og sprek som mulig.

Kvinner synes ølmager er sexy

Det er dietter, treningsopplegg og mange andre tips om hvordan man kan «se bra ut».

Men hva synes egentlig kvinner om menn som er veltrente?

Den internasjonale treningskjeden Planet Fitness spurte mer enn 2000 kvinner og menn hvilken type kroppsform de er mest tiltrukket av.

Resultatene viste at så mange som 70 prosent av kvinnene foretrakk menn med ølmage – eller rettere sagt en overvekt på opptil ti kilo.

Her er den enkle forklaringen

Ifølge Richard Bribiescas, professor ved Yale, finnes det en biologisk forklaring på hvorfor kvinner er mer tiltrukket av menn som foretrekker en hjemmeaften på sofaen framfor en kveld på treningsstudioet.

Menn med litt større mage har lavere testosteronnivå, noe som gir et bedre immunforsvar og igjen gir en lengre levetid.

– En litt større kropp signaliserer overlevelse, noe kvinner kan forbinde med gode farsegenskaper, sier Richard Bribiescas til Viralthread.

Kilde: Pixabay

Ikke spor av

Men, som med alt annet, er det en grense. For mye fett er kjent for å øke risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes og dårligere utholdenhet.

Det betyr imidlertid at man med god samvittighet kan unne seg en øl og en pizza i løpet av helgen, i stedet for å løpe til treningssenteret.

Dette er virkelig gode nyheter for mange menn!

Trykk på dele-knappen slik at vennene dine også får denne viktige informasjonen!