Psykologen: Mødre må få dra på ferie oftere – mens ektefellen blir hjemme med barna

Moren er virkelig personen i familien som holder alt sammen. Selvfølgelig er faren også en enormt delaktig del av familien, men som oftest er det moren som holder rede på hvor vantene ligger, når treningen starter og hvilke lekser du skal sende inn hvilken dag.

I følge psykologer betyr dette at mødre må bli flinkere til å ta vare på seg selv – for eksempel ved å dra på flere ferier alene, skriver nettstedet apost.

Mødre trenger flere ferier – for hele familien skyld. Det sier psykologiprofessor Nava Silton, som mener at stresset med barn, jobb, ektemann, klesvask, matlaging og alt sammen forårsaker mye negativt stress hos mødre.

Holder huset sammen

Selv om fedre ofte hjelper til med lekser, klesvask og matlaging, er det, i de fleste familier, moren som holder rede på alt som må gjøres og fordeler ut noen av arbeidsoppgavene.

Foto: Shutterstock

Å kunne dra på ferie på egenhånd blir da veldig viktig. Delvis fordi moren får lite tid til seg selv, samtidig kan også barna dra nytte av det.

«Det er viktig for barna å se begge foreldrene gjøre forskjellig typer husarbeid, for eksempel pappa som lager mat,» sa Nava Silton til The power of Science.

Mamma-ferie

Nava Shilton kaller fenomenet for «mamma-ferie» (mom-cation). Ifølge anbefalingen, bør mødre være borte fra familien i minst to dager for at kroppen skal kunne restituere seg ordentlig.

«For min egen del har disse høytidene gjort meg til en bedre mor. Jeg har mer tålmodighet og har blitt flinkere til å sette pris på alt som er her hjemme, sier Judy Khosh, to barnebarn», til WDRB.

Tenk så fantastisk det må være å dra på ferie for seg selv i noen få dager!

Trykk på dele-knappen så dine venner også får lese disse herlige nyhetene.