Ny forskning: Å drikke rødvin hver dag hjelper deg med å gå ned i vekt

Det er mange av oss som liker å ta et glass rødvin til maten, eller bare nye et glass på sofaen. Det er ikke mange drikker som gir en like god følelse.

I flere år har det gått rykter om at et glass rødvin hver dag skal være sunt for oss, men slikt er vanskelig å tro på.

Nå har det dog kommet frem et studie som kan bevise en herlig nyhet – ett glass rødvin på kvelden kan på sikt hjelpe oss å gå ned i vekt.

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men ikke nok med at rødvin er en veldig god drikk, ifølge forskning fra kjente Washington State University og Harvard Medical School så inneholder vanlig rødvin at antioksidanten, som heter resveratrol.

Pixabay

Minsker sultfølelsen

Men hva betyr det egentlig? Jo, ifølge studien konverterer resveratrol våre hvite fettstoffer mer eller mindre til mer overvektshemmende beige fettstoffer. Disse er mye lettere for kroppen å bryte sammen, ifølge gosocial.

Denne fantastiske antioksidanten bidrar også til å dempe sultfølelsen vår, som heldigvis innbærer et mindre matinntak. Med andre ord, et glass rødvin om kvelden fører gjerne til at vi ikke trenger å spise noe søtt, salt eller surt like før leggetid.

Pixabay

Man må nesten bare elske resveratrol!

Skal ikke drikkes for mye

Et annet studie fra 2010, publisert av Archives og Internal Medicine, kom frem til at kvinner, med en normal vekt som var med i undersøkelsen hadde lavere risiko for å bli overvektige om de drakk ett glas vin om dagen.

Max Pixel

Det må selvfølgelig påpekes at en overdreven menge med alkoholinntak ikke er bra for oss, så det gjelder å drikke med måte – men ifølge disse studiene kan man altså unne seg ett glass rødvin om dagen. Det skal til og med være bra for oss. I alle fall om man vil gå ned noen ekstra kilo.

Shutterstock

Nå deler vi denne gode nyheten med vennene våre!