Mattegåte: Få det høyeste mulige tallet ved å flytte på 2 fyrstikker

Nærmest daglig prøver jeg å bruke litt tid på hjernetrim. Det kan i prinsippet være hva som helst – det viktigste er å sette de små grå i arbeid. Ellers ender man opp med å sitte med datamaskiner og telefoner hele tiden – og i dagens samfunn gjør jo teknologien det aller meste for oss.

Derfor tror jeg behovet for gode gamle gåter og triks er større enn noensinne. Å sette seg ned med for eksempel et kryssord eller en gåte kan virkelig få hjernen til å våkne opp.

I nyere tid har det blitt en populær greie på internett å prøve seg på gåter, utfordringer og problemer for så å utfordre vennene sine. Jeg tror det er veldig positivt – å tenke og gruble skader aldri.

Jeg husker fra skoletiden da man fikk gjøre noe annet enn bare «vanlige oppgaver» – det var alltid litt oppfriskende. Det kunne være så enkelt som at man fikk en gåte i stedet for et regnestykke i slutten av en mattetime. Det vekket i tillegg konkurranseinstinktet hos mange!

Flytt 2 fyrstikker

Denne gåten (nedenfor) fant jeg på nettet tidligere i dag og det får en virkelig til å tenke seg om. Det er ikke så enkelt som det kan virke som ved første øyekast – og tydeligvis er det bare omtrent 10 prosent som svarer riktig på første forsøk.

Med andre ord er det bare en skikkelig luring som får riktig svar med en gang!

Tallet 5008 er skrevet med fyrstikker – og det går ut på at man med utgangspunkt  bildet nedenfor flytter 2 fyrstikker for å oppnå det høyeste tallet som er mulig.

Klarer du det?

Spørsmålet er nå om du kom frem til det høyeste tallet som er mulig ved å flytte på 2 av fyrstikkene. Jeg kan gi en ledetråd, man skal øke antall siffer. Fire skal bli til hele seks. Hvis du ikke fikk riktig kan det være verdt å gruble litt til.

Hvis ikke så kommer svaret under!

Bildekilde: BhaviniOnline

Riktig svar er altså: 511108.

Fikk du riktig svar? Trykk på deleknappen, så du kan sende en morsom utfordring videre til vennene din!