Foto: YouTube

Mannen har vært forstoppet i 20 år – så ser legene nærmere i magen og oppfatter det ufattelige

Vi har nok alle opplevd litt mageproblemer, når man går på toalettet – og det er alt annet enn behagelig.

Å være forstoppet i et par dager er eksempelvis veldig frustrerende, men forestill deg å være det i hele 22 år!

Det høres ut som et mareritt, men for en mann var det faktisk virkelighet.

Pasienten, som er anonym, lider av Hirschsprungs sykdom, noe som betyr at nerveceller i deler av tarmen mangler. Dette kan føre til at musklene ikke klarer å skyve innholdet i tarmen fremover.

Hadde problemer med å gå på toalettet

I TV-showet »The Doctors» forklarer den erfarne legen David Rosenfeld at det er svært lite sannsynlig at mannen ikke har klart å »gjøre nummer to» i hele 22 år, men han har uten tvil hatt store problemer med det.

I over to tiår følte han seg forstoppet, og all avføring som ikke kunne passere gjennom tarmen begynte gradvis å hope seg opp – inntil mannen til slutt hadde en stor klump på hele 13 kilo avføring i tarmen.

Foto: YouTube

Ifølge David Rosenfeld hadde pasienten vært »gravid» med avføring i veldig lang tid, og massen hadde også samlet seg over lang tid. Han hadde med andre ord mye ekstra vekt å bære med seg.

Verdens største menneskebæsj

Da legene omsider ga mannen en diagnose – og deretter fjernet »klumpen» – kan vi gå ut fra, at mannen følte en stor lettelse.

Foto: YouTube

Og man kan trygt si at det muligens var verdens største menneskebæsj som ble fjernet fra den stakkarslige mannens tarm.

Her nedenfor kan du høre mer om det unike tilfellet!

Med moderne teknologi og operasjoner vil de fleste heldigvis med Hirschsprungs sykdom ikke oppleve problemer. Dessverre var denne mannen ikke så heldig. Han har det heldigvis bedre nå – etter legene hjalp ham.