Lykkelig mamma holder opp baby for å bli døpt – så trekker presten fram en pistol og får alle til å miste pusten

Det er mye som er opp-ned akkurat nå i samfunnet.

Noe av det som berører oss mest er at man må holde avstand fra hverandre – og dette er konsekvenser fra Covid-19-pandemien, som kan smitte mange mennesker om man samles i store mengder.

På grunn av pandemien har en rekke offentlige arrangementer og andre hendelser som samles blitt avlyst over hele verden.

Et eksempel er dåp.

Imidlertid er det en kirke som har funnet en måte å få gjennomført en dåp ved å være veldig kreative.

Nekter å kansellere dåp

Det høres selvfølgelig ganske komplisert ut å gjennomføre en dåp, for eksempel når det kommer til å ikke være for mange på samme sted – og også for å holde en trygg avstand til hverandre.

Spesielt til mennesker som er en del av en såkalt risikogruppe.

Noen kirker nekter imidlertid å avbestille bookede dåpsseremonier. Og det er tilsynelatende mulig å få gjennomført en dåp uten å bryte disse reglene. Et strålende bevis på det kommer via et bilde som har gått viralt på nettet. Du ser en lykkelig mor som holder sitt lille barn opp mot en eldre prest.

Får hundrevis til å juble

Den gamle mannen står i trygg avstand fra de andre i kirken, men hvordan skal han da kunne døpe babyen med dåpsvannet? Vel, ved å trekke ut og bruke en vannpistol! Da er det bare å døpe!

We live in interesting times… #9ACA .This picture of a priest baptising an infant with a water gun has recently gone viral on Twitter.

Posted by A Current Affair on Sunday, May 24, 2020

Det ble en stor suksess på Internett, og det har også ført til at hundretusener har mistet pusten foran datamaskiner og mobiler.

Denne fantastiske presten er imidlertid ikke helt unik. Tidligere i vår kom det ut et annet bilde på nettet da Mary og Kyle Nielsen fra Minnesota skulle navngi deres to måneder gamle baby.

Gjelder å tilpasse seg

De bestemte seg for invitere en pastor ved en kirke i nærheten som valgte å utføre seremonien med en stor vannpistol for en mer korona-tilpasset dåp – i rett avstand.

Social Distancing Baptism

Posted by Cynthia Holmberg Henschen on Sunday, March 29, 2020

Jeg synes det er helt fantastisk at for eksempel prester og kirker kan tilpasse seg slik i disse tøffe tider. Det er viktig å gjøre det beste ut av situasjonen – og tenk deg å kunne fortelle at du ble døpt med en vannpistol! Så kult!

Nå trykker du på delingsknappen for å hylle dette tidsriktige initiativet!