Legens advarsel: Derfor skal du slutte å bruke toalettpapir

Bruker du vanlig toalettpapir?

Ja, da er du en av mange, mange svensker som er skyldige i den feilen. I alle fall er det det en rekke leger mener de faktisk gjør.

Vanlig, tørt toalettpapir kan etterlate fekal rester eller skape irritasjon hos anal, skriver The Mirror.

Velkomsttilbud hos Betsson: Få 100% bonus!

Nå advarer eksperter mot bruk av vanlig toalettpapir, melder avisen. Det utrolig vanlige produktet gjør ikke en god nok jobb med å kvitte seg med all avføring etter dobesøket, meldes det.

Overdreven tørking kan skape problemer

I tillegg har det ikke vært mye utviklingen i bransjen i det siste.

Wikimedia Commons

I land som Japan, Hellas og Italia brukes bidéer i stor grad, noe som fører til at rengjøringen på baksiden blir mer komplett – men dette har mange andre nasjonaliteter droppet. Blant annet USA og Norge.

Leger mener også at overdreven hardtørking kan forårsake helseproblemer og analskader, kløe og urinveisinfeksjon. På sikt kan det også øke risikoen for å utvikle hemoroider, skriver The Mirror.

Flickr

Selv om dette kan høres absurd ut, har amerikanske kjendiser som Will Smith og Terrence Howard åpent tatt til orde for bruk av våtservietter i bakenden. Førstnevnte har til og med kalt prosedyren «spesiell og utrolig.»

Millioner med skitten anus

Ifølge nettstedet Tonic har 90 prosent av husstandene i Japan, Hellas og Italia sin egen bidé – men å finne en i et norsk eller amerikansk hjem er svært uvanlig. Spørsmålet er nå om man bør vurdere å investere i en. Ifølge eksperter er svaret ja da det burde lette «rengjøring» i baken. Spesielt etter å ha gjort «nummer to».

PhHere

Rose George, som skrev boken The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters, forteller Tonic at toalettpapir ikke fjerner avføringrester godt nok.

«Jeg synes det er utrolig at millioner av mennesker går rundt med en skitten anus og tror de er rene. Toalettpapir beveger seg rundt dritten, men blir ikke kvitt det.»

Foto: Shutterstock

Så slutte å bruke toalettpapir med en gang og invester i våtservietter i stedet – det mener i hvert fall ekspertisen på feltet! Trykk nå på deleknappen for å spre denne viktige informasjonen!