Legen advarer mot den vanvittige trenden: Slutt å stapp inn hvitløk i vaginaen

Det er veldig viktig å ta vare på det man har mellom beina, uavhengig av kjønn. Det er tross alt kilden til vår reproduksjon og i tillegg krever svært sensitive kroppsdeler spesiell omsorg.

Hvis man er kvinne er det viktig å ta vare på vaginaen for å ikke lide av for eksempel soppinfeksjoner. Hvis man ser rundt på nettet etter husmortriks mot soppinfeksjon i underlivet, så får man opp mange forskjellige forslag, den ene rarere enn det andre.

Men spørsmålet er om ikke denne kuren er den absolutt mest bisarre – den går nemlig ut på å stappe inn hvitløksfedd der nede. Noe leger nå advarer mot.

Hvorfor skulle noen i det hele tatt tenke på å stappe inn hvitløk der kan man spørre seg?

Svaret er at noen tror at det skal hjelpe mot soppinfeksjoner. Det gjør de ikke.

Infeksjoner i underlivet

Nylig la gynekologen Jennifer Gunter ut teksten om saken på Twitter, hvor hun gikk gjennom hvorfor man ikke skal stappe inn hvitløk i underlivet.

Til å begynne med mener Dr. Gunter at det ikke finnes noen vitenskapelige studier som viser at hvitløk skal hjelpe mot soppinfeksjoner i underlivet.

Bilde: Shutterstock

Tvert imot kan hvitløk i underlivet til og med forverre infeksjoner.

Hvitløk inneholder et stoff som heter Allicin som kan ha noen soppdrepende egenskaper – men det har kun fungert i kontrollerte former i et laboratorium.

Selv hos mus har de ikke klart å gjenskape effekten, skriver Dr. Gunter og legger til at vaginaer er betydelig mer kompliserte enn mus.

Knus hvitløksfeddene

Videre sier hun at for å få tilgang til allicinet må man kutte eller knuse hvitløken. Det er altså ikke mulig å bare stappe inn et fedd.

Kanskje det bare er meg, men det høres ikke veldig trivelig ut å ha knust hvitløk der nede…

Bilde: Shutterstock

Dr. Gunter avslutter sitt innlegg med å forklare at mellom 50 og 70 prosent av alle som selvmedisinerer seg med sopp i underlivet gjør det til ingen nytte. De har ingen infeksjon til å begynne med.

Vagina-bibel

Det betyr at omtrent halvparten av de som prøvde hvitløksmetoden og ble bedre ikke hadde noe å bekymre seg for til å begynne med.

Hun nevner også at placeboeffekten kan spille en stor rolle.

Klikker du på bildet kan du lese hele Twitter-innlegget.

Jennifer Gunter har skrevet en bok som heter The Vagina bible hvor hun går gjennom flere myter som kan være skadelige.

Del gjerne denne artikkelen, så kanskje du redder noen fra å stappe hvitløk der den ikke hører hjemme.