Iris (76) er verdens sterkeste pensjonist – se nå når hun snur seg og flekser musklene

Det er ingen som kan unnslippe alderdom, selv om mange vil. Å bli eldre betyr at man forhåpentligvis blir klokere og at du lærer av feilene dine.

Men det betyr også, for de fleste av oss, at kroppen blir litt svakere etter hvert som tiden går. Man beveger seg ikke så mye som før og i tillegg har man fortjent retten til å glede seg over de gode tingene, noe som også kan bidra til noen ekstra kilo rundt magen.

Det er nok ikke hovedprioriteten for mange, det å være supertrent, når man blir litt eldre, men man burde nøye seg med en tur eller sykkeltur innimellom.

Gå ikke glipp av poker hos Betsson: Spill hvor som helst – vinn når som helst!

Men det er alltid de som går sine egne veier, og 76 år gamle Iris Davis er en slik person. Hun er kroppsbygger og verdensmester.

Å trene innimellom er bra for helsen, men få av oss har gjort hyppig trening til en livsstil, og enda færre begynner å konkurrere som kroppsbygger.

Men for 76 år gamle Iris Davis har styrketrening vært en del av hverdagen i over 50 år.

Kom ut av depresjon med trening

Iris ble født i Dublin, Irland, men flyttet til London i en alder av 16 år, hvor hun raskt møtte mannen sin og giftet seg som 17-åring.

Men da Iris var (22) døde ektemannen etter en ulykke, like etter at paret hadde fått sin første baby. Iris sank deretter ned i en dyp depresjon.

«Så bestemte jeg meg for å dra til USA for å se om barnet mitt kunne vokse opp på et bedre sted enn jeg hadde gjort. Det var også da jeg innså at jeg følte meg bedre når jeg trente», sier Iris til Daily Mail.

Først besto treningen stort sett av lange turer, men etter en stund ønsket Iris å trene på treningsstudioet, noe som var krevende.

«Det var et stort treningsstudio fullt av mange menn, men ingen kvinner. Jeg var heldig som fikk være medlem der, for på den tiden ble de fleste kvinner utestengt fra treningsstudioet», sier Iris til Daily Mail.

Den første konkurransen i en alder av 50 år

Boende i California, begynte Iris å trene hardere og hardere, uten noen spesiell tanke at hun faktisk ble sterkere og sterkere.

«Jeg husker at musklene mine ble større og større, men jeg tenkte ikke så mye på det. Jeg gjorde det mest fordi jeg likte det, jeg var ikke lei meg eller gråt da jeg trente», så jeg ble ikke deprimert lenger, sier Iris til Daily Mail.

Knapt 30 år senere, da Iris fylte 50 år, deltok hun i en muskelbyggingskonkurranse – og kom på andreplass.

«30 år tidligere hadde jeg ikke engang fått lov til å gå på treningsstudioet, og nå var jeg på en scene der folk flest var mer enn 20 år yngre enn meg selv», sier Iris til Daily Mail.

Jobber som personlig trener

Som 74-åring satte Iris til og med verdensrekord ved å utføre 21 pullups på rad.

I dag jobber Iris på heltid som personlig trener og har klienter fra 18 til 80 år, noe som er et ytterligere bevis på at det aldri er for sent.

Iris har også samlet en lojal følgerskare på nettet, som oppdateres daglig med treningstips og bilder av når Iris trener selv.

For et forbilde – tenk om flere mennesker var som Iris!

Trykk nå på DELE-knappen for å hylle denne superkvinnen!