Forskernes konklusjon: Å være glemsk er et tegn på veldig høy intelligens

Vi glemmer alle noe fra tid til annen. Dette kan være alt fra å forlate en paraply på en restaurant til en adresse som forsvinner fra hodet. Selv har jeg vanskelig for å holde rede på alle kodene og passordene jeg bruker.

I løpet av årene har jeg prøvd med noen forskjellige triks for å huske bedre, men det fungerer sjelden. Men nå har forskere kommet med en nyhet om glemskhet, som gir alle med litt dårlig hukommelse grunn til å smile.

Det er en studie der man har kommet til en ganske oppsiktsvekkende konklusjon. Det viser seg at mennesker som har litt dårlig hukommelse ikke trenger å være negativt. Selvfølgelig er det frustrerende å glemme ting nå og da, men i det store og hele kan dette være et veldig bra tegn, melder nettstedet likesyifty.

Konkurrerende informasjon

For ja, du burde kanskje slutte å være så streng med deg selv fordi du glemmer ting. Ny forskning indikerer nemlig at glemskhet kan være et tegn på veldig høy intelligens.

Foto: Likeswitfy

Mennesker med de beste hukommelsene på lang sikt har en tendens til å glemme relativt unødvendige detaljer. Så hvis du glemmer veibeskrivelse til en restaurant – så er det sannsynligvis fordi du har viktigere ting å huske.

Hvis du er en som husker nesten alt som skjer kan det være at du har vanskelig for å ta beslutninger, fordi du har så mye konkurrerende informasjon å ta med i tankeprosessen.

Kan slutte å irritere seg

En intelligent menneskes hjerne kvitter seg med informasjon du ikke trenger. Det gir mer rom for å ta beslutninger.

Foto: Likeswifty

Ganske logisk, når man tenker etter!

Så fra og med nå trenger du ikke irritere deg over alle småsaker du ikke husker lenger. Du kan heller glede deg over at du kanskje har en veldig høy intelligens, og har mye viktigere saker å tenke på.

Dette var jo en skikkelig gladnyhet! Trykk på dele-knappen om du er enig, så kan vi hjelpe med å spre den viktige informasjonen!