Forskerne konkluderer: Å være glemsk er et tegn på veldig høy intelligens

Vi kan alle glemme noe i ny og ne. Det kan være alt fra å glemme en paraply på restauranten til å glemme en tilfeldig adresse. Jeg har også vansker for å huske på alle koder og passord man må ha i vårt moderne samfunn.

Gjennom årene har jeg forsøkt forskjellige huskeregler og prøver å trene opp hjernen til å huske ting, men det fungerer ikke alltid like bra. Kanskje må man bare akseptere at man er litt distre, men ellers et godt menneske.

For litt siden kom derimot gledende forskning for oss som er litt glemske!

En studie har nå konkludert med noe oppsiktsvekkende. Det viser seg nemlig at et dårlig minne ikke behøver å være noe negativt. Selvfølgelig er det ikke så gøy å glemme ting hele tiden, men i det store og det hele kan dette være et tegn på noe man kan være stolt over, rapporterer nettstedet likeswifty.

Konkurrerende informasjon

For ja, du behøver ikke nødvendigvis å bli irritert på deg selv for å glemme ting fremover. Den nye forskningen indikerer nemlig at det å være glemsk kan være et tegn på høy intelligens. Jeg hadde trodd det skulle være motsatt, men det er altså ikke tilfellet.

Bilde: Likeswifty

Mennesker med den beste hukommelsen har en tendens til å glemme de unødvendige detaljene. Så om du glemmer hvordan man raskest kjører til en gitt restaurant, ja da er det fordi du har viktigere ting å huske på.

Om du i stedet husker alt med klar tydelighet, så kan det bli vanskelig å fatte en beslutning ettersom du har så mye konkurrerende informasjon med i tankeprosessen.

Kan slutte å skamme seg

En intelligent persons hjerne fjerner informasjon man ikke lenger behøver, noe som letter trykket på andre tanker og beslutningsprosesser.

Bilde: Likeswifty

Egentlig helt logisk, om man tenker litt på det!

Så fra nå av kan du slutte å skamme deg over å glemme småsaker. Du kan i stedet tenke at da er du trolig en veldig intelligent person som har betydelig viktigere ting å tenke på.

Dette var faktisk gledende nyheter! Trykk på dele-knappen om du er enig, så sprer vi denne viktige informasjonen!