Forskere: Mennesker som tar frem julepynten tidlig er lykkeligere

Julen er en fantastisk høytid der man får tid til å være med sine nære og kjære, spise massevis av god mat og få gaver av julenissen.

Julen innebærer også masse forberedelser. Man skal handle inn mye forskjellig til julen, som juletre, gaver, mat og selvfølgelig – julepynten.

Å dekorere hjemmet og juletreet er for mange selve høydepunktet på juleforberedelsene, og nå er det en studie som viser at jo tidligere du pynter, jo lykkeligere er du.

Ifølge psykologekspert Steve McKeown er folk som pynter til julen tidlig på året mer lykkelig, skriver Unilad, Independent og Business Insider.

Bedre kontakt med sitt indre barn

Å hente julepynten gjør at du har bedre kontakt med ditt indre barn, ifølge McKeown. Utviklingen av dekorasjoner minner oss generelt om barndommen vår og vekker nostalgiske følelser. Da har vi muligheten til å huske tiden før voksen alder og alt det medfører.

«Det kan være flere grunner til at du velger å dekorere julepynt i god tid, men ofte har det å gjøre med nostalgi – enten fordi du ønsker å gjenoppleve magien, eller for å kompensere for ting man ikke har opplevde i ung alder», sier Steve McKeown til Unilad.

Foto: Pixabay

«En verden full av stress»

«I en verden full av stress og angst så blir mennesker lykkelige av å henge opp julepynt. Juledekorasjoner kan nemlig vekke følelser fra barndommen. Dekorasjonen er en fin «vei» til de magiske og ekstatiske minnene fra fortiden», forteller McKeown til Unilad.

Så ikke skam deg hvis du er tidlig ute med å plukke ut julepynt – det er bare et hint om at du er lykkelig og har ditt indre barn!

Foto: Flickr

Jeg synes dette var fantastiske nyheter! Trykk på dele-knappen nå om du er enig! Så kan vi hjelpe med å spre denne fine nyheten!