Forskere: Kvinner bør reise på ferie med vennene sine oftere – gjør underverker for helsen

Uansett hvor glad du er med livet ditt, kan vi alle kjenne igjen følelsen av at hverdagen noen ganger kan være litt grå og kjedelig. Noen ganger trenger du bare å komme vekk fra naboen for å slippe alt mas og lade batteriene.

Nå viser forskning også at en helg borte med gode venner er viktig for å leve et langt og lykkelig liv, skriver nettstedet Shareably.

Å ha et sosialt liv utenom jobb og hjem er både morsomt og viktig, ifølge Harvards Women’s Health-blogg, som skriver at et rikt sosialt liv er like viktig som søvn, god ernæring og å være røykfri.

Foto: Pixabay

Færre helseproblemer og et lengre liv

Ifølge et studie utført på universitetet har forskere sett at personer med mange nære relasjoner beskriver seg som lykkeligere samtidig som de i undersøkelser også har færre helseproblemer, og i tillegg lever de lengre.

Å ikke ha et nært forhold til mennesker øker nivåene av negativt stress i kroppen, noe som kan føre til flere sykdommer.

Å være med venner er bare positivt

I følge et studie øker nivåene av Oksytocin i kroppen også når vi henger sammen med vennene våre. Oksytocin er et stoff som reduserer følelser som uro, stress og angst i kroppen.

Jo mer oksytocin vi har i kroppen, jo mer generøs, vennlig og lykkelig blir vi – noe som gjør sosial interaksjon til en positiv syklus for både kropp og sjel.

«Å ha nære venner gjør underverker for oss mennesker, så invester tid i de relasjonene som gjør deg lykkelig, sier psykologen William Chpopik til Shareably.

Foto: Flickr

Anbefaler ferie med venner

Hvis du drar på ferie med familien, blir det mye ansvar og mas, selv om det er en ferie, og derfor anbefaler Dr. Mehmet Oz å reise med venninnene sine i stedet.

I følge Forbes-magasinet er kvinner som reiser med venninnene sine mer avslappede, mer muntre og har lykkeligere kjærlighetsforhold.

Resultatene i studier har vist at selv menn som tilbringer tid med sine kompiser føler seg bedre generelt, men forskjellen var større hos kvinner.

Så selv om det kan virke vanskelig å komme seg unna, kan det være viktig for hele familien å dra på den etterlengtede helgeturen med dine nærmeste venner!

Trykk nå på dele-knappen for å spre denne informasjonen!