Forskere: Å ta et varmt og deilig bad brenner like mange kalorier som en lang tur

Å holde kroppen sin ved like er veldig viktig for å kunne leve et langt og lykkelig liv. Men det er mange av oss som ikke orker å holde seg i toppform, særlig etter man har passert 35-40 år.

Men en lett joggerunde eller en rask tur noen ganger i uka er nok veldig viktig – da er man klar for de fysiske utfordringene man møter i livet.

Nå har forskere funnet ut at vi brenner like mange kalorier under et varmt og deilig bad, som en halvtimes tur, ifølge britiske BBC.

Å ta en tur eller et varmt bad – det er spørsmålet. I alle fall hvis du spør Dr. Steve Faulkner ved Loughborough University, som undersøkte hvordan man kan erstatte tradisjonell trening med noe mer avslappende.

Forbrenningen økte med 80 prosent

I studien deltok ti menn som gjennomgikk to tester.

På den første testen badet mennene i et bad på 40 grader i 60 minutter, for så å spise et lettere måltid.

Den andre testen innebærer en time på spinningmaskin, fulgt av samme måltid.

Deretter ble deltakernes verdier målt, noe som viste at kaloriforbrenningen økte med hele 80 prosent.

Deltakerne brant ikke så mye på badet som på syklingen, men godt over 140 kalorier, noe som tilsvarer 30 minutters rask gange.

Blodsukkernivået sank

Studien viste også at deltakernes blodsukkernivå sank mer ved å bade enn ved å sykle – noe som kan være et stort skritt fremover når det gjelder diabetesbehandling av personer som har vansker med å trene.

«Dette var veldig uventet for oss. Faktisk var nivåene så mye som ti prosent lavere etter badet enn etter treningen, sier Steve Faulkner til BBC.

Bildkälla: Youtube

Du kan kanskje droppe å løpe ute i snøen i kveld, og heller ta deg et langt og varmt bad, om det er ønskelig!

Trykk på dele-knappen så dine venner også får lest disse herlige nyhetene!