Forskere: Å drikke vin med venninnene sine forlenger livet

Har det gått for lang tid siden du og venninnene dine tok et par glass vin for å kose dere, snakke masse om ting dere finner interessant? Da kan det være på tide å holde av en kveld i kalenderen.

Et nytt studie viser nå at vinkvelder med venninner kan forlenge livet, skriver New Idea Food.

Velkomsttilbud hos Betsson: Få 100% bonus!

Studiet ble utført av forskere ved Oxford University, og resultatene viste at det er bra å møte vennene sine minst to ganger i uken – det kan til og med forlenge livet.

Viktig med et sosialt liv

Studiet viste at sosial omgang forebygger mentale problemer, men også fysisk helse. Folk som ofte sosialiserte seg med vennene sine var sunnere og kom seg raskere etter skader enn det ensomme ulver gjorde.

«Snittet om hvor mange ganger man burde omgås med venner i uka ligger på to ganger, sier Dr. Robin Dunbar til Huffington Post.

Håndterer stress bedre

Studiet viser at kvinner som unner seg noen glass vin og venner iblant har mye lettere for å håndtere stress.

Dette er fordi kroppen skiller ut stoffet Oksytocin når vi henger sammen med vennene våre og har det bra. Oksytocin senker også kroppens stressnivå, noe som gjør det enda mer positivt – både venner og mindre stress!

«Dette gjelder også menn, selv om det kan være i andre sosiale settinger. Det kan være å se eller bedrive sportslige aktiviteter sammen, forteller Robin Dunbar til Huffington Post.

For en drømmenyhet! Da blir det vinkveld umiddelbart!

Trykk på dele-knappen nå slik at flere får denne livsviktige informasjonen!